Šport > Nogomet
8107 ogledov

Fant, ki ga je Hazard brcnil v rebra, je danes milijonar

charlie morgan Reševalni pas/Twitter
Pobiralec žog je želel z zavlačevanjem pomagati svoji ekipi, nakar ga je Eden Hazard brcnil v rebra.

Povratni obračun angleškega ligaškega pokala v sezoni 2012/2013 med Chelseajem in Swansea Cityjem je zaznamoval incident, v katerega je bil vpleten taktratni član londonskega velikana Eden Hazard.

Nogometašem londonskega velikana so ob koncu tekme pri zaostanku za dva gola začeli popuščati živci, olje a ogenj pa je prilil tedaj 17-letni pobiralec žog Charlie Morgan, ki je v 80. minuti z namenom zavlačevanja legel na žogo in tako Chelseaju ukradel nekaj dragocenih sekund.

Hazard mu je žogo poskušal vzeti, a se Morgan ni dal, zato ga je Belgijec brcnil v predel reber.

Hazard je zaradi incidenta prejel neposredni rdeči karton in tri tekme prepovedi. Pobiralcu žog se je kasneje tudi osebno opravičil in se tako izognil morebitni obtožnici.

"S telesom je prekril celo žogo. Želel sem brcniti žogo, ne njega. Mislil sem, da sem jo zadel. Se opravičujem. Po tekmi je prišel v garderobo in na hitro sva se pogovorila. Jaz sem se opravičil njemu, on pa meni. To je to. Žal mi je," je povedal nekdanji nogometaš Chelseaja, ki se je po koncu lanske sezone preselil v Madrid.

Morgan je zaradi indidenta postal atrakcija na družbenih omrežjih. Število njegovih sledilcev se je v samo nekaj urah povečalo za 15.000 odstotkov, o njem so poročali številni državni časopisi, takorekoč čez noč je na Otoku postal prava zvezda.

Mladenič je nenadejano prepoznavnost znal izkoristiti v svoj prid, saj je danes uspešen poslovnež. S prijateljem Jacksonom Quinnom sta se lotila posla s prodajo vodke in ustanovila prepoznavno blagovno znamko Au Vodka, ki sodi v sam vrh najbolj priljubljenih alkoholnih pijač v Veliki Britaniji. Njuna blagovna znamka je prepoznavna po svoji zlati embalaži in žlahtnem okusu.

Z dobro idejo, nekaj poslovne žilice in finančnim zaledjem družine je Morgan zaslužil na milijone evrov. Denarja mu sicer nikoli ni primanjkovalo, saj so njegovi starši precej premožni. Martin in Louisa Morgan sta namreč največja delničarja angleškega prvoligaša Swansea City.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.