Šport > Nogomet
5022 ogledov

Dveletnica po napadu nogometaša s trajnimi možganskimi poškodbami

britanska policija Profimedia
Nekdanji angleški nogometaš je bil obsojen zaradi krutega ravnanja z otrokom in povzročitve hudi telesnih poškodb s trajnimi posledicami.

Kiernan Hughes-Mason (32), nekdanji krilni nogometaš Millwalla in drugih otoških nižjeligašev, je bil obsojen zaradi brutalnega napada na dveletno hčerko nekdanje partnerice, v katerem je malčica utrpela tako hude poškodbe, da bo potrebovala 24-urno doživljenjsko nego in pomoč.

Hughes-Mason je bil spoznan za krivega naklepne povzročitve hude telesne poškodbe in krutosti do otroka leta 2020 v mestu Westcliff-on-Sea.

Dvaintridesetletnik je bil nazadnje trener moštva Enfield Borough FC, kjer so mu po obsodbi nemudoma pokazali vrata.

Načelnica policijske postaje v okrožju Essex Ellie Nudd je dejala: "Deklica si nikoli ne bo opomogla od poškodb, ki jih je utrpela v tem nasilnem napadu."

Hughes-Mason je v dneh pred usodnimi udarci, s katerimi je takrat komaj dveletni deklici odvzel možnost normalnega življenja, prijateljem poslal več sporočil, v katerih se je pritoževal, da mu gre otrok vse bolj na živce in da bo deklico udaril.

Nekega dne je na svoj naslov poklical reševalce, potem ko naj bi iz otrokove spalnice zaslišal glasen hrup. Trdil je, da je deklica padla na hišico za punčke in pri tem izgubila zavest. Otroka so odpeljali v bolnišnico, kjer so ga zaradi hudih možganskih poškodb dali v umetno komo.

Zdravniki so pri tem identificirali 17 različnih poškodb na njenih nogah, hrbtu, obrazu in prsnem košu, do katerih naj bi prišlo med oktobrom 2019 in januarjem 2020. Po pričevanju zdravnikov so bile poškodbe primerljive s posledicami prometne nesreče pri visoki hitrosti.

V umetni komi je ostala dva tedna, možganske poškodbe pa so bile tako hude, da bo potrebovala doživljenjsko nego.

Poznavalci so na sodišču povedali, da so bile otrokove poškodbe skladne z agresivnim tresenjem glave in udarjanjem ob trdo površino. Takoj po obsodbi je nogometni klub Enfield Borough FC podal izjavo, v kateri je zločinca razrešil s položaja glavnega trenerja.

Hughes-Mason je nogometno znanje pridobival v mladinskih selekcijah Tottenhama in Arsenala, od leta 2009 do 2011 pa je bil kot član Millwalla posojen številnim klubom. Kasneje se je z nogometom ukvarjal polprofesionalno.

V trenerski vlogi je debitiral pri Tower Hamlets, kjer si je delil položaj glavnega stratega, pred začetkom sezone 2024/2025 pa je bil imenovan za trenerja Enfield Borough, a ga v tej vlogi ne bomo videli.

 | Avtor: X X

"Strokovnjaki so si enotni, da dekličine poškodbe ne morejo biti posledica nesreče v njeni sobi. Hughes-Mason se je vseskozi predstavljal kot ljubeč očim, ki je imel otroke neznansko rad in je z njimi ravnal kot s svojimi. A v sporočilih z njihovo mamo jih je vedno naslavljal s 'tvoji otroci' oziroma 'tvoj otrok'. Redno jih je blatil in poniževal ter z njimi ravnal, kot da se neumni. Kar zadeva poškodbe glave, so si strokovnjaki enotni, da je vzorec poškodb skladen z močnim tresenjem, pri čemer je otrokova glava udarjala ob trdo površino. Edina možna razlaga je, da je poškodbe namerno povzročil obtoženec," je v zaključnem govoru povedal tožilec.

Hughes-Masonu bodo kazen izrekli 10. septembra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.