Šport > Nogomet
37 ogledov

Domžalčani do visoke prednosti

nogomet NK Domžale
1/11
Saša Despot
Nogometaši Domžal so v Celju z 2:0 premagali estonsko Floro Talin.

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 1. predkroga evropske lige v Celju premagali Floro iz Talina z 2:0 (0:0). Za Domžale sta v drugem delu drugega polčasa zadela Jan Repas in Žan Žužek. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Tallinu.

Domžalčani so bili v prvem polčasu veliko boljši tekmec, o čemer govori že podatek, da so sami sprožili 12 strelov proti tekmečevim vratom (na koncu 26:2), Estonci pa nobenega. Slovenski predstavnik je prvič resneje zagrozil v 28. minuti, ko je Jure Balkovec streljal s 25 metrov, vratar Mait Toom pa je žogo odbil v kot. Tri minute zatem se je Repas otresel zadnjega branilca, ostal sam pred vratarjem in z desne meril v daljši kot, a zatresel le vratnico Florinega gola, v 38. minuti pa je bil Jure Matjašič premalo natančen.

V drugem delu je najprej zagrozil Repas, ki je poskusil s strelom s peto, a je z golove črte žogo izbil Brent Lepistu. Premoč pa so Domžalčani vendarle kronali v 77. minuti, ko je po podaji Matije Široka Repas stekel v kazenski prostor in z lepim diagonalnim strelom zadel v spodnji desni kot vrat Flore.

V 86. in 87. minuti so domači spet dvakrat sprožili, najprej Žužek, čigar strel je obranil Toom, nato pa še Alen Ožbolt, ki je meril previsoko. V 90. minuti so gostitelji zasluženo podvojili prednost, ko je po podaji  Balkovca v kazenskem prostoru Žužek najprej preskočil Tooma, branilcev Flore je žogo še ustavil na golovi črti, a jo je nato Žužek potisnil v mrežo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.