Šport > Nogomet
90 ogledov

Dobra novica za Norveško, nekoliko slabša za Slovenijo

Odegaard Profimedia
Norveška nogometna reprezentanca bo na prihajajočem obračunu s Slovenijo v ligi narodov morda že lahko računala na zvezdnika Arsenala Martina Odegaarda.

Kapetan angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala Martin Odegaard bi se po poškodbi lahko na igrišča vrnil že naslednji mesec, ko se bo Norveška v ligi narodov pomerila s Slovenijo, meni norveški selektor Stale Solbakken.

Norvežani bodo gostovali v Ljubljani 12. novembra, nato se bodo tri dni pozneje doma pomerili s Kazahstanom.

Odegaard ni igral za Arsenal, vse odkar si je v začetku septembra med zmago Norveške v ligi narodov proti Avstriji poškodoval vezi v gležnju.

Martin Odegaard Veliko neznank Šport Velik udarec za Norvežane pred tekmo s Slovenijo

"Vse kaže, da okrevanje Odegaarda poteka po načrtih, potem pa ga čakajo še zadnje priprave na treningih z reprezentanco. Odvisno, kako se bo na to odzval, vendar upravičeno upamo, da bo nared," je dejal Solbakken za norveški časnik Verdens Gang.

Kot je dodal, je z njim v rednem stiku. "Ves čas sva na vezi. Zdaj, ko lahko že trenira, je lažje, a ni zabavno biti poškodovan."

Tudi trener Arsenala Mikel Arteta je pred sobotnim porazom topničarjev v premier league proti Bournemouthu dejal, da upa, da se bo Odegaard že naslednji teden lahko vrnil v ekipo.

Londončane v nedeljo na stadionu Emirates čaka ta čas vodilni klub angleškega prvenstva, Liverpool.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.