Šport > Nogomet
48 ogledov

Derbi brez zmagovalca, City skočil na vrh

Mo Salah (Arsenal - Liverpool 2:2) Profimedia
Na derbiju devetega kroga angleške nogometne lige sta se v Londonu Arsenal in do tega kroga vodilni Liverpool razšla z neodločenim izidom 2:2 (2:1). Londončani so dvakrat vodili, gosti pa dvakrat izenačili, remi pa tudi popolnoma ustreza dogodkom na igrišču, domači so bili boljši prvem polčasu, gosti pa v drugem.

Remi dveh kandidatov za naslov pomeni, da je po devetem krogu vodstvo na lestvici prevzel Manchester City, ki ima točko prednosti pred Liverpoolom ter pet pred Arsenalom in Aston Villo.

Domači, sicer zaradi poškodb oslabljeni, so prvič povedli v deveti minuti, ko je Ben White z dolgo podajo na desni strani našel Bukaya Sako, ta se je s preigravanjem rešil Andyja Robertsona in s strelom z levo nogo ob bližnji vratnici poslal žogo v mrežo.

A v vodstvu ni dolgo zdržal. V 18. minuti je prišlo do izenačenja, ko je po kotu Luis Diaz na prvi vratnici podaljšal žogo v sredino, kjer je bil pozoren Virgil van Dijk, z glavo je žogo pospravil na mesto, na katerega si je želel.

Polčas pa se je vendarle končal z vodstvom domačih, ki so spet pokazali, kako močni so po prekinitvah. Declan Rice je izvedel prosti strel z desne strani, natančno podajo pa je s strelom z glavo izkoristil Mikel Merino.

Londončani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, v drugem pa so pobudo prevzeli "redsi". Izrazitih priložnosti si niso priigrali vse do 81. minute, ko so izvedli lepo akcijo. Začel jo je Trent Alexander Arnold, nadaljeval Darwin Nunez, dokončal pa Mohamed Salah.

Tekma je postregla z dobrim ritmom, a ne z veliko priložnostmi, večino izmed njih so igralci izkoristili.

Nogometaši Manchester Uniteda nadaljujejo neprepričljive predstave. V devetem krogu so zabeležili četrti poraz, v Londonu jih je z 2:1 premagal West Ham in jih kaznoval za neučinkovitost v prvem polčasu in dve napaki v obrambi v drugem. United je po novem neuspehu šele na 14. mestu prvenstvene razpredelnice.

Chelsea pa je tekmo proti Newcastlu dobil z 2:1, odločilni gol je dosegel Cole Palmer, s sedmimi zadetki tretji strelec lige.

Do prve zmage v sezoni je prišel Crystal Palace, v londonskem obračunu je z 1:0 ugnal Tottenham. Edini gol je v 31. minuti postavil Jean-Philippe Mateta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.