Šport > Nogomet
913 ogledov

Dekle, ki Neymarja obtožuje posilstva, v hudih finančnih težavah

Najila Trindade Print Screen
Obtožbe brazilske starlete bi lahko Neymarja stale na desetine milijonov evrov.

Najila Trindade je z obtožbami o spolnem nasilju močno očrnila javno podobo najdražjega nogometaša vseh časov, kar bi lahko imelo zanj zelo resne finančne posledice. 

Zaslišanje Šport Neymar z objavo vročih fotografij kršil zakon, grozi mu zapor

Neymar je eden od največjih zaslužkarjev v športnem svetu, pretežni del letnega dohodka pa mu predstavljajo donosne pogodbe s pokrovitelji. Velike blagovne znamke, med katerimi sta tudi svetovno znana Mastercard in Nike, zdaj resno razmišljajo o prekinitvi pogodbe z zvezdnikom PSG-ja.

Posilstvo Šport Neymarjeva žrtev razkrila vse: "Prosila sem, naj preneha."

Mastercard je že odpovedal oglaševalno kampanjo v okviru prihajajočega turnirja Copa America in Neymarja izključil s seznama njegovih ambasadorjev, dokler se obtožbe o posilstvu ne razrešijo.

Skrb sta v uradni izjavi izrazila tudi ameriški proizvajalec športne opreme Nike in avstrijsko podjetje Red Bull. "Zelo smo zaskrbljeni zaradi obtožb na račun Neymarja in podrobno spremljamo situacijo," so sporočili pri Nikeju, Red Bull pa je v uradnem odzivu zapisal, da so se znašli v zelo neprijetnem položaju.

Neymar ima sponzorske pogodbe sklenjene še z McDonaldsom, Gilletom in brazilsko letalsko družbo, katerih predstavniki obtožb še niso komentirali.

Neymar in Najila Trindade Šport Posnetek: Ko zapojejo pesti med Neymarjem in starleto

Finančni motiv?

O verodostojnosti navedb 26-letnice, ki trdi, da je bila v pariškem hotelu tarča spolnega nasilja, bodo presojali preiskovalci.

V Neymarjevem taboru vztrajajo, da gre za poskus izsiljevanja, tej tezi pa pritrjujejo tudi najnovejše informacije o domnevnih finančnih težavah obtoževalke. Ta naj bi le dan pred objavo svojih trditev prejela kazen v višini 5000 funtov (5640 evrov) zaradi neplačevanja stanarine, poroča GP1. Zaradi velikega dolga ji grozi tudi prisilna izselitev.

Prav tako naj bi bila v pravni bitki z izobraževalno institucijo, kateri naj bi dolgovala 900 evrov.

Njeni odvetniki so jih predlagali poravnavo, a se je odločila, da bo pravico iskala na sodišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.