Šport > Nogomet
13 ogledov

Deco in Eto'o za 55 milijonov k Scolariju

Deco očitno kmalu ne bo več tekal naokrog v majici Barcelone. Žurnal24 main
Po napovedih španskega športnega dnevnika Marca naj bi se portugalski reprezentant Deco in Kamerunec Eto'o preselila v Chelsea. Cena za odlična igralca znaša 55 milijonov evrov.

Vodstvo Barcelone je tik pred dogovorom s Chealseajem, nogometaša naj bi se v London preselila za 55 milijonov evrov, piše Marca. Ključen za prihod Deca k modrim - Portugalec naj bi zavrnil številne druge ponudbe, med drugimi tudi italijanskega prvaka Interja iz Milana - je novi trener Chelseaja Brazilec Luiz Felipe Scolari, zdajšnji selektor portugalske nogometne reprezentance, ki se bo po končanem Euru preselil na londonsko klop. Scolari, ki je popeljal reprezentanco Brazilije do naslova svetovnega prvaka leta 2002, bo novo nalogo prevzel 1. julija.

Prihod Eto'oja (levo) je manj gotov kot Decov. © Action Images

 
Medtem pa naj bi bil prihod Samuela Eto'oja na Otok malo manj gotov, dodaja Marca, saj 27-letni napadalec še tehta predvsem ponudbi Milana in Interja . Prvi mož Milana Umberto Gandini je pred dnevi na obisku v Barceloni namreč poudaril, da je prihod Samuela Eto'oja v Milano njegova prioriteta za prihodnjo sezono. Medtem pa je Deco že sredi maja napovedal, da bo po koncu sezone zapustil vrste Barcelone, o čemer se je dogovoril tudi z vodstvom katalonskega kluba. Na izhodnih vratih Barce je poleg Deca in Eto'oja tudi eden najboljših nogometašev sveta, Brazilec Ronaldinho.

Iz Barce pa odhaja še en nogometaš. Italijanski nogometni reprezentant Gianluca Zambrotta , ki je minuli dve sezoni nosil dres katalonskega velikana Barcelone, se je danes namreč tudi uradno pridružil italijanskemu prvoligašu Milanu . Iz vodstva Barce so sporočili, da bodo za 31-letnega branilca, ki je z rdeče-črnimi podpisal štiriletno pogodbo, prejeli devet milijonov evrov. Enaintridesetletnik se tako vrača v italijansko prvenstvo serie A, kjer je blestel v Bariju (od 1997 do 1999) in predvsem Juventusu (od 1999 do 2006).

Nogometaši Porta bodo očitno nastopili v Ligi prvakov. © INS

 
Portugalski nogometni prvak Porto bo bržčas lahko zaigral v Ligi prvakov, saj je dobil pritožbo proti suspenzu, ki ga je evropska nogometna zveza (UEFA) izrekla zaradi afere s podkupovanjem pred štirimi leti. Pritožbena komisija Uefe je danes ukinila suspenz disciplinske komisije iz 4. junija, primer pa bo morala slednja še enkrat obravnavati. Pri Portu so priznali, da so pred štirimi leti na dveh ligaških tekmah skušali podkupiti glavnega sodnika. Klub je zato vodstvo portugalske lige z denarno kaznijo in odvzemom šestih prvenstvenih točk kaznovalo že minuli mesec, kar pa ni spremenilo končnega razpleta prvenstva, saj je Porto ostal prvak z ogromno prednostjo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.