Šport > Nogomet
354 ogledov

City suvereno do zmage na derbiju

Arsenal:City
Prvaki Premierlige so suvereno pričeli z branjenjem naslova.

Zadnja tekma prvega kola Premierlige je pripadla nogometašem Manchester Cityja, ki so premagali Arsenal.

Meščani so pokazali, da so prvi favoriti prvenstva tudi letos in so iz Londona odnesli vse tri točke. Arsenal so premagali 2:0 z goloma Raheema Sterlinga v 14. in Bernarda Silve v 64. minuti.

City je nadzoroval potek igre od samega začetka dalje in ni dovolil Topničarjem, da bi se po zgodnjem zaostanku vrnili v igro. Ob nekoliko bolj zbranem Sergiu Agüero bi lahko zmaga bila še višja.

Na nasprotni strani je še eno katstrofalno tekmo odigral Mesut Özil, ki se po poraznem Svetovnem prvenstvu še ni vrnil v formo. Dodatne težave pa novemu strategu Topničarjev Unai Emeryju povzroča poškodba Ainsleya Maitland-Nilesa, saj je ob Seadu Kolašincu in Nachu Monrealu še tretji poškodovani levi bočni branilec. Zamenjal ga je novinec Stephan Lichsteiner, ki pa se bolje znajde na desni strani.

To je bila jubilarna 50. zmaga Cityja nad Arsenalom, kateri je Meščane do sedaj premagal 87-krat. Na 44 tekmah pa nismo dobili zmagovalca.

jürgen klopp Proslava Šport Klopp v stilu Balotellija

Zmago je vpisal tudi Liverpool, ki je 4:0 razbil West Ham, medtem ko se je tekma med Southamptonom in Burnleyem končala z najbolj nepriljubljenim izidom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.