Šport > Nogomet
21 ogledov

Cesc o zlati žogi: "Kaj jaz počnem tukaj?!"

Barcelona Sevilla Reuters
Vezist Barcelone Francesc Fàbregas naj bi se po poročanju španskih medijev uvrstil na seznam 50 nogometašev, ki se bodo po krčenju na 23 kandidatov udarili za najbolj prestižno nagrado v svetu nogometa – FIFA zlato žogo. "Kaj jaz počnem na tem seznamu?" se je na novinarski konferenci šaljivo vprašal Fàbregas. Po incidentni tekmi s Sevillo je bilo veliko vprašanj namenjenih tudi njegovemu sporu s Frédéricom Kanoutéjem in namigom o rasizmu.

"Jaz vem, kaj sem rekel. Tistemu, ki je začel z zgodbo o rasizmu, je igra uspela zelo dobro, saj je dosegla cel svet. Toda govoril sem s Kanoutéjem in ga prosil, naj jo ovrže. Vse sva razčistila in všeč bi mi bilo, če bi lahko to temo tukaj zaključili," je o sobotnih dogodkih na tekmi proti Sevilli povedal Francesc Fàbregas in pristavil, da Kanoutéju nekaj sicer je rekel, in da ve, da "ni svetnik".

Nekdanji nogometaš Barcelone Yaya Touré je iz svojega trenutnega kluba Manchester Cityja pred dnevi sporočil, da je bil edini razlog, zaradi katerega je zapustil Katalonijo, trener Josep Guardiola, s katerim v zadnji sezoni baje sploh nista govorila. Zanimivo – po Zlatanu Ibrahimoviću je to že drugi nogometaš, ki je razkril čudne motivacijske (?) prijeme trenerja Barce. "Če obstaja komunikativna oseba v slačilnici, je to Pep Guardiola. Trener je preveč delaven, da bi moral potem poslušati takšne obtožbe nekoga, ki ga ni več. Jaz za razliko nikoli nisem imel težav s tem," je svojemu trenerju v bran stopil Fàbregas.

Pri športnem dnevniku El Mundo Deportivo so v torek ekskluzivno razkrili seznam 50 nogometašev, ki naj bi se konec leta pomerili za prestižno FIFA zlato žogo, med njimi pa bo po informacijah barcelonskega časopisa tudi Cesc, ki je novico sprejel z nasmeškom. "Gre za čudno nagrado, saj v lanski sezoni recimo skorajda nisem igral. Dobro mi je steklo na začetku letošnje sezone, tako da ne vem, kaj počnem na tem seznamu. Zmagal bo Leo (Messi)," je še pogumno napovedal Fàbregas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.