Šport > Nogomet
237 ogledov

Celjani prepričljivo začeli evropsko pot, zabili so pet golov

Aljoša Matko twitter NK Celje
Celjski nogometaši so odlično odprli sezono.

Celjani so v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov gostovali v Estoniji pri Flori iz Talina. Slovenski prvaki so bili pred dvobojem veliki favoriti, to pa je bilo potrebno upravičiti tudi na zelenici.

In četa Damirja Krznarja je odlično odprla dvoboj. Že v uvodnih minutah si je pripravila nekaj polpriložnosti, že v 10. minuti pa je bil na semaforju izpisan izid 0:2. Najprej je v sedmi minuti natančno podajo z leve strani Aljaža Krefla pred golom izkoristil Aljoša Matko, ki je pravzaprav le podstavil nogo, po kotu v deseti minuti pa se je okroglo usnje odbilo do Damjana Vukliševića, ki je ostal povsem sam in je žogo močno poslal pod prečko.

Tudi v naslednjih minutah so imeli gostje na voljo nekaj zrelih priložnosti, v 20. minuti pa je Andreas Vaher v svojem kazenskem prostoru zrušil Luko Menala. Z bele pike je sprožil Matko, vendar stresel le prečko.

Kar tri velike priložnosti je že v pol ure igre zamudil novinec v celjski zasedbi Armandas Kučys, tudi izjemno v 28. minuti, ko je litovskega napadalca z lepo podajo pred vrati našel slovenski reprezentant Žan Karničnik. Takrat je žoga za las švignila mimo gola.

V nadaljevanju so nevaren strel, ta je poletel mimo želenega cilja, sprožili tudi domači, na drugi strani se je nekajkrat izkazal vratar Evert Grünvald, ki pa je še tretjič na tekmi klonil v sodnikovem dodatku prvega polčasa. Takrat ga je s strelom, ki je najprej zatresel prečko, nato pa je žoga prečkala črto, premagal Mark Zabukovnik.

Tudi v uvodnih minutah drugega polčasa se razmerje moči ni spremenilo. Matko je preigraval, a do pravega poizkusa v gneči ni prišel, po kotu pa je znova streljal Vuklišević.

A nato so prvič resneje zapretili tudi domači, ko se je žoga srečno odbila do Krista Hussarja, a je celjski vratar Matjaž Rozman stekel iz vrat in ustavil strel Estonca.

V 57. minuti je Karničnik na pladnju 'postregel' žogo Kučysu, ki pa je z izjemno ugodnega položaja še enkrat več sprožil mimo, dve minuti kasneje je s strelom z dvajsetih metrov bil nenatančen tudi Tamar Svetlin.

Kučys je v naslednjem obetavnem napadu le uspel streljati na vrata, a se je izkazal Grünwald. Ta je v 65. minuti zaustavil še nevaren poizkus Matka.

V 71. minuti pa je le po nekaj sekundah po vstopu v igro zadel rezervist Rolando Aarons. Ta je pobegnil po desni strani, se otresel svojega čuvaja in prišel sam pred estonskega vratarja ter ga tudi premagal.

Jamajčan je nekaj minut kasneje prišel tudi do strela z glavo, vendar je bil Grünwald na pravem mestu. Kasneje je za las s strelom izven šestnajsterca zgrešil Svetlin.

Slednji je v 90. minuti postavil končni izid dvoboja. Za 'petardo' je poskrbel po slabem posredovanju estonske obrambe, ki mu je žogo podala v noge, Svetlinu pa iz bližine ni bilo težko zadeti za 0:5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice