Šport > Nogomet
237 ogledov

Barca kupila igralca zaradi 'nepravičnega' pravila

Martin Braithwaite Profimedia
Pri Barceloni izkoristili pravila.

Nogometni velikan Barcelona se je po koncu prestopnega roka okrepil z danskim reprezentantom Martinom Braithwaitom, so sporočili na spletni strani kluba. Osemindvajsetletnik, ki je pred tem igral za Leganes, je s katalonskim velikanom podpisal 4,5-letno pogodbo. Barcelona je do okrepitve lahko prišla zaradi pravil španskega nogometne lige, ki dovoljujejo tovrstno izjemo ob izrednih dogodkih.

Poškodba Ousmana Dembeleja, ki bo manjkal do konca sezone, sodi v to kategorijo, poškodovan je tudi Luis Suarez, španski državni prvaki pa so to izkoristili in za 18 milijonov evrov (ob bonusih lahko znesek naraste do 20 milijonov) v svoje vrste pripeljali danskega nogometaša, ki je za reprezentanco odigral 39 tekem in dosegel sedem zadetkov.

V letošnji sezoni je za Leganes na 27 tekmah zadel osemkrat in bil eden najboljših posameznikov kluba, ki se sicer bori za obstanek v španskem prvenstvu, saj v la ligi zaseda 19. mesto.

Športni direktor kluba Martin Ortega je ob prestopu dejal, da je Barcelona delovala znotraj pravil ter da je plačala odkupno klavzulo za njihovega nogometaša. Poudaril pa je še, da pravila niso pravična, saj Leganes nima možnosti nakupa nogometaša, ki bi zamenjal Braitwaita. Klub je tako ostal brez pomembnega napadalca v boju za obstanek med elito.

Danec je sicer športno pot začel pri Midtjyllandu, od koder se je preselil k Esbjergu, kasneje pa ga je pot ponesla v Francijo, kjer je igral za Toulouse in Bordeaux, v Angliji pa je igral za Middlesbrough, od koder je prišel v Španijo. V karieri je na 348 tekmah zbral 85 golov in 38 podaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice