Šport > Nogomet
29 ogledov

Argentinci še vedno nepremagani

Juan Roman Riqeulme zadel dvakrat za zmago Argentine Žurnal24 main
Nogometaši igrajo tretje kolo južnoameriških kvalifikacij za uvrstitev na SP 2010. Argentina je po treh zmagah z devetimi točkami v prepričljivem vodstvu.

V noči na nedeljo so Argentinci s 3:0 premagali Bolivijo in se spet premaknili v smeri prvenstva, ki ga bo leta 2010 gostila Južnoafriška republika. Do nove zmage jih je popeljal Juan Roman Riquelme, ki pri španskem Villarealu greje rezervno klop. Devetindvajsetletni nogometaš, ki mu dres krasi desetica, kot nekoč slovitemu Maradoni, je bil pred 65.000 gledalci za gavče uspešen v 56. in 73. minuti. V prvem polčasu je v 40. minuti za vodstvo gostiteljev poskrbel 19-letni Sergio Aguero. "Upam, da bomo tudi v prihodnje kljub mojim slabim predstavam zmagovali," je ironično po zmagi dejal Riquelme in se na najlepši možni način poklonil tistim kritikom, ki so mu v zadnjem času očitali prepočasno igro. "To je bila gala predstava Riquelmeja" je zapisal časnik La Nacion.

 

kvalif. za SP, 3. kolo

Kolumbija : Venezuela 1:0
Argentina :  Bolivija 3:0
Paragvaj : Ekvador 5:1

Paragvaj je s 5:1 premagal Ekvador, ki je še edini brez točk, in tako zadržal drugo mesto na lestvici, Kolumbija je po sinočnji zmagi z 1:0 nad Venezuelo na tretjem mestu. V nedeljo bosta ob 20. uri zaigrala Urugvaj in Čile, ob 22.10 pa še Peru ter Brazilija. Na prvenstvo v Južnoafriško republiko iz južnoameriških kvalifikacij potujejo najboljša štiri moštva, trenutno so to Argentina, Paragvaj, Kolumbija in Brazilija, petouvrščeno se seli v dodatne kvalifikacije proti četrtuvrščeni ekipi iz kvalifikacij severne/srednje Amerike in Karibskega otočja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.