Šport > Nogomet
2254 ogledov

Angleški velikan pripravil 120 milijonov za Oblaka

Jan Oblak Atletico Juventus Epa
Angleški prvoligaš resno razmišlja o plačilu odkupne klavzule za Jana Oblaka.

Manchester United je po navedbah neimenovanih virov, na katerem se sklicuje ameriški ESPN, pripravljen plačati 120 milijonov evrov za prestop slovenskega reprezentančnega vratarja.

Jan Oblak je pogodbo z Atléticom nedavno podaljšal do leta 2023, z novim dogovorom pa bo v Madridu zaslužil 10 milijonov dolarjev na leto. S podaljšanjem se je povišala tudi njegova odkupna klavzula, a le za 20 milijonov, kar je po oceni Uniteda relativno majhen znesek za najboljšega vratarja na svetu.

Po navedbah ameriške športne zveze je prihodnost Davida de Gee že nekaj časa pod velikim vprašajem. Španski vratar, ki se je na Old Trafford preselil leta 2011, pred tem pa je branil barve Atlética (2009-2011), je bil najboljši igralec Uniteda v štirih od zadnjih petih sezon, a se je po zaslugi kopice napak, zadnjo si je privoščil ne nedeljskem derbiju s Chelseajem, znašel na seznamu za odstrel.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia
Oblaka sta v preteklosti na Otok vabila Liverpool in Chelsea, a je takrat ostal zvest Atléticu. Škofjeločan bi kariero najraje nadaljeval pri rdeče-belih, vendar si podobno kot soigralec Antoine Griezmann želi zvezdniških okrepitev, da bi se Atlético v La Ligi lažje zoperstavil dominantni Barceloni.

Madridčane je že zapustil Lucas Hernandez, negotova je prihodnost Diega Godina, Juanfrana in Filipeja Luiza, kar nekaj velikanov pa se zanima tudi za Saula Nigueza in Rodriga. 

Negotovosti pri Atléticu je veliko, toda Oblaka bi od selitve na Old Trafford lahko odvrnilo nekaj drugega. Man Utd je trenutno uvrščen šele na šesto mesto premierligaške lestvice in ima samo še teoretične možnosti za preboj v ligo prvakov. Ameriški ocenjujejo, da Slovenec ne bo naklonjen selitvi v moštvo, ki ne igra v elitnem evropskem tekmovanju.

Komentarjev 1
  • Avatar Runkilenna
    Runkilenna 01:47 30.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Sorodne novice