Šport > Nogomet
19 ogledov

2.500 evrov kazni zaradi divjanja Viol

Mariborski navijači so naredili za okoli 20 tisoč evrov škode. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Zaradi divjanja in neprimernega vedenja navijačev na večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom v Stožicah bo moral Maribor plačati kazen v višini 2.500 evrov.

Nogometni klub Maribor je zaradi neprimernega vedenja navijačev na zaostali tekmi 4. kroga 1. slovenske nogometne lige proti Olimpiji kaznovan z 2.500, medtem ko bo ljubljanski klub zaradi slabe organizacije in neprimernega vedenja navijačev na tekmi, ki je bila 29. septembra v Stožicah, na poseben račun NZS vplačal 700 evrov.

Preberite še: Za nasilneže sledi prepoved

Vsa škoda je bila povzročena na tribuni D, kjer so bile Viole. Ko je bilo že vsega konec, Maribor je zmagal z 1:0, je štajerska navijaška skupina začela lomiti stole in jih metati na zelenico. Sledil je hud spopad z varnostniki, pri katerem jo je eden izmed njih tudi grdo skupil. Na prvem derbiju na novem stadionu v Stožicah je bilo v divjanju navijačev uničenih 298 stolov. Celotna škoda znaša okoli 20 tisoč evrov.

Kazen tudi za Koper
Luka Koper
bo zaradi kršenja predpisov NZS – ekipo je na tekmi 12. kroga vodil trener brez ustrezne licence – plačala kazen v višini 200 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.