Šport
4144 ogledov

Nekdanja prva igralka sveta sklenila kariero

Garbine Muguruza EPA
Španka se je uradno upokojila.

Nekdanja prva igralka sveta in dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam Španka Garbine Muguruza je po več kot letu neigranja oznanila, da se umika iz tenisa, poroča AFP.

"Prišel je čas za slovo, bila je dolga in lepa kariera, a čutim, da je prišel čas za upokojitev. To je odločitev, ki sem jo malo po malo sprejemala nekaj časa," je 30-letna Muguruza povedala na tiskovni konferenci ob podelitvi nagrad Laureus. Muguruza ni tekmovala od januarja 2023, ko je v Lyonu odigrala svojo zadnjo uradno tekmo, preden je vzela odmor.

"Ko sem nehala tekmovati, sem se vrnila domov in premor sprejela z odprtimi rokami. Vsak dan, ki je minil, sem se počutila bolje in nisem pogrešala discipline in težav, ki sem jih imela v času igranja. Še zdaj uživam brez tenisa, to pa je signal, da se nima smisla vračati," je dejala Muguruza, ki je kariero končala z desetimi turnirskimi zmagami med posameznicami.

Španka je na turnirjih najvišje ravni debitirala leta 2012, leta 2015 pa je se je prvič uvrstila v finale turnirja za grand slam, v Wimbledonu jo je premagala Serena Williams.

A se je Američanki najprej oddolžila v Parizu leta 2016, nato pa jo premagala še leto pozneje v Wimbledonu. Istega leta je tudi napredovala na prvo mesto računalniške jakostne lestvice.

Garbine Muguruza | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice