Šport
4356 ogledov

Napadeni Slovenec se je oglasil: "Ni res, kar pravijo"

Print Screen
Slovenski MMA borec je razkril svojo plat zgodbe po incidentu, ki se je zgodil na dvoboju z ruskim nasprotnikom Šamilom Musajevim.

Uroš Jurišič, slovenska vzhajajoča zvezda mešanih borilnih veščin, je moral v 12. borbi kariere priznati premoč Rusu Šamilu Musajevu.

Ta je po treh izenačenih rundah zmagal s soglasno sodniško odločitvijo ter tako podaljšal svoj niz nepremaganosti (15-0). Jurišič je utrpel prvi poraz v karieri (11-1).

Po koncu dvoboja je v oktagonu prišlo do redko videnega incidenta, v katerega so bili vpleteni tudi člani obeh ekip.

Uroš Jurišič Pretep Šport Rus po dvoboju napadel Slovenca, vskočili še ostali

Musajev, ki sliši na vzdevek "tihi morilec", je po razglasitvi zmagovalca s prstom prekril usta, kar je bilo namenjeno članom slovenske delegacije. Sledilo je nekaj prerivanja med člani ekip, v ozadju pa je zmagovalec pristopil k Jurišiču in ga med izrekanjem čestitk zrušil po tleh.

Jurišič je pričakoval, da si bosta z nasprotnikom športno čestitala, a ga je Musajev napadel, nakar so vmes posegli varnostniki.

juršič | Avtor: Print Screen Print Screen

V taboru ruskega borca so za incident obtožili Jurišiča, ker naj bi pred tem udaril člana Musajeve ekipe, mendežerja Ivana Dijakovića.

Slovenski borec je v eksluzivnem pogovoru za Fightroom.hr obtožbe zanikal in dejal, da je Dijakovića zgolj odrinil, ker ga je ta provociral.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
"Po razglasitvi zmagovalca sem se obrnil proti njemu, da mu čestitam, on pa mi je obrnil hrbet. Rekel sem si 'ok, ni problema'. Nato je do mene prišel njegov menedžer in mi s prstom pokazal, naj bom tiho, kar mi ni bilo všeč. Nisem ga udaril, samo z roko sem zamahnil proti njemu, kar se tudi vidi na posnetku. Nato so se trenerji začeli prerekati med seboj. Moj glavni trener je želel govoriti z Dijakovićem, nihče ni rekel nič žalega," je dogajanje opisal Jurišič.

uroš jurišič | Avtor: Print Screen Print Screen
"Šamil me je poklical k pozdravu. Šel sem do njega, a sem v zadnjem trenutku spoznal, da nekaj ni v redu. Videl sem, da me hoče zgrabiti, zato ga tudi nisem objel. Na posnetku se vidi, da so moje roke povsem mehke. Nisem imel nobenih slabih namenov, on pa me je dvignil in vrgel po tleh. V zraku mi je bilo jasno, da tole ni v redu. Pomislil sem, da me bo mogoče samo dvignil, nato pa... Katastrofa, da se kaj takšnega sploh zgodi. Ljudje lahko sami pogledajo, kaj se je zgodilo," je dodal slovenski MMA borec.

"Kriv je mali Slovenec!"

Kritičen do Jurišiča je bil po dvoboju hrvaški MMA zvezdnik Roberto Soldić, sicer član telovadnice UFD GYM Düsseldorf, kjer trenira Musajev.

"Gledam posnetke in lahko rečem, da je kriv mali Slovenec, ki je začel odrivati, ker ni prenesel poraza. Grda poteza njegove ekipe, saj so trdili, da so bili oni napadeni. Vedno sem se spraševal, kaj počne ta Slovenec v najboljši evropski organizaciji. Očita mi, da nimam srca šampiona in da sem pobegnil kategorijo višje, da bi se mu izognil, sam pa še nikoli ni premagal nasprotnika s pozitivnim razmerjem. Ni prava liga, kot sem vedno trdil, zdaj pa še sramoti organizacijo KSW. Vrni se ovce past, ti navadni pastir," je zapisal Hrvat in dodal, da je Jurišič nevaren za okolico, nato pa k ukrepanju pozval celo slovensko policijo.

Komentarjev 2
  • JZekspert 12:14 15.junij 2021.

    Šport za debile, edini komentar pa od omejene zapohane zgube...

  • Avatar cannaboom
    cannaboom 10:51 01.februar 2021.

    Mali slovencek dobu 2x po picxy! hahahaha