Šport
150 ogledov

Najhitrejši človek na svetu ne sme nastopiti v Tokiu

christian coleman Epa
Sprinterju so zmanjšali kazen, a...

Svetovnemu prvaku v teku na 100 metrov Christianu Colemanu je Mednarodno športno razsodišče (CAS) zmanjšalo kazen zaradi neupoštevanja dopinških pravil. Vseeno ameriški sprinter ne bo smel nastopiti na olimpjskih igrah v Tokiu.

Po prvotni odločitvi naj bi suspenz trajal do 13. maja 2022, po odločitvi sodišča v Lozani pa bo Coleman lahko tekmoval že od 14. novembra letos. Njegova kazen je bila z dveh let zmanjšana na 18 mesecev.  CAS je namreč ugotovil, da je atlet kršil protidopinški pravilnik, vendar naj bi bila "stopnja njegove nepravilnosti manjša od ugotovljene v prvotni odločitvi po kateri je tekel pritožbeni postopek".

Coleman se znotraj 12 mesecev ni nahajal na predhodno navedenih lokacijah, kjer bi ga lahko testirali, to pa je kršitev protidopinških pravil. 

christian coleman | Avtor: Epa Epa

"Cenim, da je sodišče pravilno zaključilo, da sem 'čist' športnik, a hkrat razočaran, da ne bom mogel nastopiti na olimpijskih igrah," je v izjavi za javnost sporočil Coleman in napovedal, da se bo zdaj osredotočil na obrambo naslova svetovnega prvaka, naslednje SP bo potekalo julija 2022 v ameriškem Eugenu.

Coleman je leta 2019 na SP v Dohi zmagal s časom 9.76 sekunde in je veljal tudi za velikega favorita na OI v Tokiu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice