Šport
8081 ogledov

Na progo kar v spodnjicah in z razgaljeno zadnjico

Manoël Bourdenx Reševalni pas/Twitter
Eden najbolj nenavadnih prizorov letošnjih paraolimpimskih iger v Pekingu.

Francoski parasmučar Manoël Bourdenx je na svojevrsten način opozoril na neenakost med olimpijci in paraolimpijci.

Manoël Bourdenx | Avtor: Epa Epa

Štiriintridesetletnik, ki so mu leta 2017 amputirali del desne spodnje okončine po napadu morskega psa med deskanjem na Havajih, se je na slalomski progi pojavil oblečen zgolj v spodnje hlače in startno številko.

S seboj je prinesel tudi transparent, s katerim je želel opozoriti na deprivilegiran položaj vseh udeležencev paraolimpijskih iger.

Komentarjev 3
  • Avatar Denzella
    Denzella 19:43 14.marec 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • leonardo 14:25 14.marec 2022.

    Prav res je na svojevrsten način dokazal, da mu nekaj fali tudi v glavi.Pa da ne bo kdo sedaj rekel, da sem nesramen. Vedno in povsod zagovarjam drugačnost in priznavam njihov boj za slišanost. Ampak kar je preveč je pa ...prikaži več pač preveč.Če je s svojo maškarado hotel izzvati pomilovanje je to vsekakor dosegel, kar pa normalnim hendikepiranim ni prinesel nikakršnega doprinosa.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:13 14.marec 2022.

    Invalidi povsod po svetu si zaslužijo večjo socialno varnost in vključenost v družbo po svojih zmožnostih....Tole okrog olimpijskih iger pa je neka posiljena farsa podobna gej paradam, kjer se poveličuje "drugačnost"...Treba je sprejeti dejansko stanje, ne pa delati iz tega cirkus..