Šport > Moto športi
1174 ogledov

Vettel razkril, kaj je po porazu dejal Hamiltonu

hamilton vettel Epa Nemec je športno čestital svetovnemu prvaku.
Sebastian Vettel v letošnji sezoni ni bil dorasel nasprotnik Lewisu Hamiltonu.

Prvi dirkač rdečih iz Maranella Sebastian Vettel (Ferrari) je v letošnji sezoni elitnega dirkaškega športa naredil ogromno netipičnih napak in Lewisu Hamiltonu (Mercedes) pomagal do petega naslova svetovnega prvaka.

Nemec ostaja pri štirih, vse je osvojil z Red Bullom (2010-2013).

Lewis Hamilton VN Mehike Šport Hamilton se je pridružil velikanu, še petič svetovni prvak

Vettel je največjo in bržkone odločilno napako sezone naredil na VN Nemčije, kjer je vodil praktično od starta do cilja, nato pa na spolzkem cestišču izgubil nadzor nad poskočnim konjičkom in pristal v ograji. S pestmi je začel udrihati po volanu in po radijski zvezi skrušeno dejal: "Žal mi je, fantje."

Nemec je pred dirko v Hockenheimu vodil v točkovanju prvenstva, imel je osem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem. Z zmago bi to prednost skorajda podvojil, vendar so mu načrti zavoljo lastne nepazljivosti splavali po vodi.

Njegovo napako je s pridom izkoristil Hamilton, ki je na dirki zmagal in prevzel vodstvo v točkovanju prvenstva. Tega vodstva do konca sezone ni več izpustil iz rok.

lewis hamilton anthony hamilton Smrt v družini Šport Hamilton dirkal ob hudi čustveni stiski

Rivala sta si po dirki za VN Mehike, kjer si je Hamilton predčasno zagotovil peti naslov svetovnega prvaka, izmenjala nekaj besed. "Čestital sem mu," je vsebino pogovora razkril Vettel. "Celo cezono je vozil odlično. Bil je boljši od mene. Peti naslov je res nekaj posebnega. Čestital sem mu in dejal, naj tako nadaljuje tudi v prihodnji sezoni, da se bova ponovno borila," je dodal 31-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice