Šport > Moto športi
67128 ogledov

Umrl nekdanji svetovni podprvak formule 1

Carlos Reutemann Profimedia Carlos Reutemann in Frank Williams.
Poslovilo se je veliko ime avtomobilskega športa.

Nekdanji argentinski dirkač v formuli ena Carlos Reutemann je danes umrl v bolnišnici, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Devetinsedemdesetletni nekdanji dirkač in politik je umrl po dolgem boju z boleznijo, dpa navaja njegovo hčerko Coro in njegovo nekdanjo ekipo Williams.

"Žal moramo sporočiti, da je umrl naš nekdanji dirkač Carlos Reutemann, zmagovalec treh dirk z Williamsom v času uspešne kariere. Izrekamo iskrene sožalje družini, z mislimi smo pri njih," so zapisali pri britanskem moštvu Williams, za katerega je dirkal v letih 1980, 1981 in 1982.

Reutemann je med dirkaško elito nastopal med letoma 1972 in 1982, dirkal pa je za moštva Brabham, Ferrari, Lotus in nazadnje Williams. Z njim je leta 1981 postal svetovni podprvak. Takrat je osvojil 49 točk v skupni razvrstitvi, le točko več pa svetovni prvak Nelson Piquet.

Carlos Reutemann | Avtor: Profimedia Profimedia

Na 144 dirkah je 45-krat stal na stopničkah, 12-krat je zmagal. Dobil je tudi dirko na legendarni stezi Nordschliefe v Nürburgringu v Nemčiji leta 1975 in VN Monaka 1980.

Po uspešni športni karieri je Reutemann postal politik in bil med drugim guverner Santa Feja ter dolga leta tudi argentinski senator.

Komentarjev 1
  • Zoran Vules 10:40 18.julij 2021.

    V tistih časih so imeli vozniki karizmo.Danes je živi dolgcajt. Normalno da mlajši tega ne morejo vedet ali začutit.