Šport > Moto športi
302 ogledov

Tisočinke delile najboljša dirkača sezone

Johann Zarco Profimedia
Zarco je v kvalifikacijah premagal Quartararoja.

Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v nemškem Sachsenringu bosta v elitnem razredu motoGP s prvih mest začela dva Francoza. V današnjih kvalifikacijah je slavil Johann Zarco (Ducati Pramac), ki je le za 11 tisočink ugnal vodilnega v seštevku sezone Fabia Quartararoja (Yamaha). Tretji je bil Španec Aleix Espargaro (Aprilia).

Zarco je tako končal prevlado rojaka v letošnjih kvalifikacijah, potem ko je Quartararo dobil pet zaporednih kvalifikacijskih preizkušenj v sezoni 2021.

Iz druge vrste bodo v nedeljo, start v elitnem razredu bo ob 14. uri, v Nemčiji začeli Avstralec Jack Miller (Ducati), nekdanji svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda) in zmagovalec zadnje dirke v Barceloni Portugalec Miguel Oliveira (KTM).

V seštevku sezone ima pred osmo dirko Fabio Quartararo na prvem mestu 115 točk, Zarco je drugi s 101, Miller pa tretji z 90 točkami.

V najšibkejšem razredu moto3 si je prvi startni položaj privozil Čeh Filip Salač (Honda), drugi je bil Italijan Dennis Foggia (Honda), tretji pa Japonec Tatsuki Suzuki (Honda).

V razredu moto2 pa je bil najhitrejši Španec Raul Fernandez (Kalex) pred Italijanom Fabiem di Giannantoniem (Kalex) in Avstralcem Remyjem Gardnerjem (Kalex).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.