Šport > Moto športi
13362 ogledov

Smrt dirkača na VN Malezije, drugi se bori za življenje (video)

Afridza Munandar Epa
Smrt velikega talenta.

V Maleziji se odvija moto vikend, tekom katerega so bile sobotni vrhunec kvalifikacije razreda Moto GP za Veliko nagrado Malezije. Te so pripadle Francozu Fabiu Quartararoju. Izjemen dan Yamah sta dopolnila Španec Maverick Vinales in Italijan Franco Morbidelli z drugim ter tretjim mestom.

Zadnji ovinek Šport Quartararo o napadu na Márqueza: "Ugasnil sem možgane."

Glavni dogodek kvalifikacij pa je zagotovo bil spektakularen padec svetovnega prvaka Marca Marqueza, ki si je tako privozil le 11. startni položaj, a jo je na veliko srečo odnesel brez kakšnih hujših poškodb, kljub temu da bi se vse skupaj lahko končalo dosti huje.

Marc Marquez VN Malezije Šport Grd padec Marca Marqueza

Tragično pa se je končala situacija na Dirki talentov, kjer je proga v Maleziji ponovno vzela življenje. Ljubitelji dirkanja se namreč še predobro spomnijo smrti izjemnega Marca Simoncellija, proga v Sepangu pa je na svoj seznam žrtev dodala še ime Afridze Munandarja.

Zanj je bil usoden padec v prvem krogu, ko se je na tleh znašlo nekaj motoristov. Najhuje jo je skupil prav 20-letni domači dirkač, ki je padel prvi, nanj pa so naleteli drugi vozniki. Malezijca sos helikopterjem odpeljali v bolnišnico, kjer je kmalu za tem poškodbam podlegel. Za življenje se v bolnišnici v Kuala Lumpurju bori tudi Japonec Shinji Ogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice