Šport > Moto športi
10516 ogledov

Schumacher ne zdrži več, javnosti je povedal vso resnico

David Schumacher Profimedia
Mladi nemški dirkač David Schumacher želi narediti konec javnemu obračunavanju med njegovim očetom Ralfom in mamo Coro. Na javnost se je obrnil s čustvenim zapisom, v katerem je neuravnovešeno mamo pozval, naj ju z očetom pusti živeti v miru.

Odmevno razkritje nekdanjega dirkača formula 1 Ralfa Schumacherja, mlajšega brata Michaela Schumacherja, ki je sredi meseca julija prvič javno priznal, da je gej, se je hitro sprevrglo v medijsko vojno z nekdanjo ženo Coro Schumacher, s katero imata sina Davida (22). Tudi on se je tako kot oče Ralf, stric Michael in bratranec Mick odločil za kariero profesionalnega dirkača.

Ralfovo priznanje istospolne usmerjenosti in s tem povezane medijske objave, na katerih si 49-letnik izkazuje nežnosti s svojim novim izbrancem, so izzvale precej burne reakcije njegove nekdanje boljše polovice.

Cora je prek medijev sprožila več napadov na svojega bivšega moža in ga z javnim pranjem umazanega perila spravila v zelo neprijeten položaj. Med drugim ga je obtožila, da ji je "zaril nož v srce" in jo "oropal najlepših let njenega življenja".

Cora Schumacher "Kot nož v srce" Šport Prvič po razkritju, da je Schumacher gej, spregovorila bivša žena

Ralf ni mogel ostati tiho in Coro obtožil načrtnega in zavestnega širjenja laži. "Naj povem samo to, da nama je Cora že septembra 2023 čestitala, ker je mislila, da sva se poročila. Kot je razvidno iz njenih sporočil, je bila vesela za naju," je sporočil.

 | Avtor: Profimedia Ralf Schumacher in njegov partner Etienne. Profimedia
A drame s tem še ni bilo konec. Cora je bivšega moža še naprej blatila v javnosti in vanj uperila nove obtožbe. Očitala mu je, da je brez njene vednosti prodal skoraj pet milijonov vredno domovanje in ji onemogočil stike s sinom Davidom. Ralf je bil ponovno primoran javno negirati njene navedbe, zdaj pa se je glede vojne med nekdanjima zakoncema opredelil tudi njun sin. Schumacher je v srce parajočem apelu odločno stopil na stran svojega očeta in odtujeno mamo, s katero že več let praktično nimata stikov, prosil, naj ju pusti živeti v miru.

"Običajno ne bi nikoli javno govoril o družinskih zadevah, saj te teme ne sodijo na splet. Na žalost ima moja mama drugačno mnenje o tem. Prišel je čas, da temu naredimo konec! Rad bi v miru živel svoje življenje in poskušal doseči svoje cilje, ne da bi me ob tem neprestano spraševali o vsem, kar naju z očetom obtožuje moja mama," je zapisal David in dodal, da odkar pomni, "mama trpi za duševnimi težavami."

David Schumacher | Avtor: Profimedia David Schumacher že več let tekmuje v različnih dirkaških kategorijah. Profimedia

"Ko sta se starša leta 2015 ločila, mi je mama grozila, da mi bo uničila življenjske sanje, torej sanje, da bi postal profesionalni dirkač, če ne bom odšel živet z njo, ker v primeru deljenega skrbništva ne bo podpisala potrebnih dokumentov. Ker ni bila v ustreznem duševnem stanju, da bi skrbela zame, in ker nisem hotel živeti v okolju, kjer je pomembno samo to, kako slabo človek je moj oče, enostavno nisem več želel biti ob njej. Zgodil se je tudi incident, ko je me je hotela proti moji volji odpeljati stran od lastnega očeta. Prišlo je celo tako daleč, da smo morali poklicati policijo, ker je neprenehoma pretepala očeta," je zapisal David.

"Nenehne obtožbe na račun očeta, da mi je opral možgane in mi o njej govoril samo slabe stvari, nikakor ne držijo. Moj oče je vedno naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi imela z mamo dober odnos. Leta in leta me je prepričeval, naj ji dam še eno priložnost, vendar tega nisem želel, ker nimam živcev ali moči, da bi šel še enkrat skozi to. Ne želim obujati starih spominov ali podoživeti teh izkušenj. Tudi zdaj je njeno vedenje popolnoma sramotno. Moji starši so ločeni že devet let! Prosim, pusti naju pri miru, da bova lahko živela svoje življenje, midva pa bova pustila tebe."

Kmalu po tej objavi je David prejel pismo maminega odvetnika, v katerem je Cora zahtevala umik njegovega zapisa, sicer ga čakajo pravne posledice. "Ko resnica boli, moraš na žalost svojemu sinu poslati odvetnikovo pismo," je pripisal.

 | Avtor: Profimedia Ralf Schumacher in sin David. Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • sam1 10:54 06.oktober 2024.

    Cobra je vedno Cobra....

Sorodne novice