Šport > Moto športi
5 ogledov

Renault predstavil svoj dirkalnik

Fernando Alonso bo z Renaultom naskakoval nov naslov prvaka. Žurnal24 main
Moštvo formule 1 Renault je v Parizu predstavilo moštvo in dirkalnik za sezono 2008. Predsednik korporacije in šef moštva oba v en glas zatrjujeta, da je letos znova cilj boj za naslov prvaka.

Moštvo formule 1 Renault je danes v Parizu za sezono 2008 predstavilo nov dirkalnik. V ekipi bo po novem tudi povratnik Fernando Alonso, dvakratni svetovni prvak. Slednji je za novi R28 dejal, da se je ekipa osredotočila le na zagotavljanje brezhibnega oblikovanja, medtem ko bodo podrobnejša testiranja opravili februarja.

Renault se želi vrniti na vrh formule 1, zato so se v ekipi nadvse razveselili dejstva, da bo zanje v prihodnji sezoni vozil dvakratni svetovni prvak.

"Upam, da bomo dovolj močni za dvoboje z najhitrejšimi ekipami," je ob predstavitvi dirkalnika dejal Alonso. Vodja ekipe Flavio Briatore je kot glavni cilj izpostavil čim več zmag in čim več uvrstitev na oder za zmagovalce.

Predstavitve novega dirkalnika, v katerega pri Renaultu vlagajo veliko upov, se je udeležil tudi predsednik francoske korporacije Carlos Ghosn. "Navezal se bom na šefa moštva Flavia Briatoreja. Leto 2007 je označil kot katastrofalno. To je rekel, pa smo prvenstvo končali na tretjem mestu. Če je tretje mesto katastrofa, si lahko mislite, kakšni so naši načrti letos. Imam zelo dober občutek. Imamo sijajno ekipo in dva sijajna voznika. To moštvo je sestavljeno iz zmagovalcev in upam, da bomo upravičili pričakovanja javnosti," je povedal Ghosn.

Renault v minuli sezoni ni zmagal, v konstruktorski tekmi pa je zasedel tretje mesto za Ferrarijem in Sauberjem. V letošnji sezoni se francosko moštvo želi vrniti na zmagovalna pota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.