Šport > Moto športi
255 ogledov

Presenetljiva imena v prvi vrsti

Pol Espargaro Epa Pol Espargaró.
Dirkači v razredu motoGP so opravili s kvalifikacijami za VN Štajerske.

Španec Pol Espargaró (KTM) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu za VN Štajerske v avstrijskem Spielbergu. Drugi je bil Japonec Takaaki Nakagami (Honda LCR), tretji pa Francoz Johann Zarco (Ducati).

Za Espargarója je današnji "pole position" prvi v karieri v elitnem razredu, japonskega tekmeca pa je prehitel za pičlih 22 tisočink.

V Spielbergu je ta konec tedna na sporedu druga zaporedna dirka na tem prizorišču in skupno peta v premešani sezoni 2020. Prejšnji teden je zmagal Andrea Dovizioso (Ducati), ki je bil danes v kvalifikacijah deveti.

Zarco, ki ga je vodstvo tekmovanja kaznovalo zaradi neodgovorne vožnje in povzročitve nesreče na prejšnji dirki, pa je bil sicer tretji, a bo dirko zaradi kazni v nedeljo začel iz boksov. Do prve vrste na dirki je tako prišel tudi Španec Joan Mir (Suzuki).

V skupnem seštevku pred nedeljsko dirko vodi Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT), ki je bil danes le deseti, s 67 točkami. Dovizioso jih ima 56, tretji je Maverick Viñales (Yamaha), danes šesti, z 48.

Franco Morbidelli Johann Zarco motoGP Šport Krivec za srhljivo nesrečo dobil kazen

V razredu moto2 si je prvi startni položaj privozil Španec Arón Canet, drugi je bil njegov rojak Jorge Martín, tretji pa Japonec Tetsuta Nagashima. 

V najšibkejšem razredu moto3 pa je bil prvi Argentinec Gabriel Rodrigo pred Špancem Raúlom Fernándezom in Japoncem Tatsukijem Suzukijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice