Šport > Moto športi
27 ogledov

Pedrosa prvič letos osvojil pole

dani pedrosa kvalifikacije pole 2011 honda EPA
Dani Pedrosa (Repsol Honda) je dokončno nazaj. V Brnu je na VN Češke osvojil svoj prvi najboljši startni položaj v sezoni, v kateri je imel spomladi toliko težav s poškodbami.

Vse od lanske VN v Misanu Dani Pedrosa (Repsol Honda) ni stal na prvem startnem položaju. Na nedeljski VN Češke v Brnu bo! Petindvajsetletni Španec, ki se je spomladi ubadal s poškodbo ključnice, je v zadnjih minutah najprej odpeljal 1:56,660 in s prvega mesta izrinil Jorgeja Lorenza (Fiat Yamaha), nato pa imel dovolj časa za še en hiter krog in prvi letošnji pole position potrdil s še nekoliko boljšim časom 1:56,591. Za Pedroso je to 18. pole v karieri. Zdaj, ko je poškodba preteklost, bo glavni favorit za zmage na naslednjih dirkah, v bitki za prvaka pa je le še teoretično.


Lorenzo, ki v skupnem seštevku za vodilnim Caseyjem Stonerjem (Repsol Honda) zaostaja za 20 točk, nad drugim mestom ni bil razočaran. Njegov zaostanek je bil le dobra desetinka, ki si jo je privozil v zadnjem sektorju, kjer se steza vzpenja in ima zato tam Hondin motocikel nekaj prednosti. Vodilni v seštevku Stoner je bil tretji, za njim pa je bil že večji razmik treh desetink do Bena Spiesa (Fiat Yamaha) in petih desetink do Marca Simoncellija (Gresini Honda). S šestim mestom in le dobrimi sedmimi desetinkami zaostanka za Pedroso je dvig forme potrdil Valentino Rossi (Ducati). Andrea Dovizioso (Repsol Honda) s sedmim mestom počasi zapravlja možnost, da bi tudi v naslednji sezoni ostal na tovarniškem Hondinem motociklu.

V razredu do 125 kubičnih centrimetrov bo že petič letos s prvega startnega mesta začel vodilni v skupnem seštevku Nicolas Terol (Aprilia). V Moto2 je kvalifikacije dobil Marc Marquez (Suter), Stefan Bradl (Kalex) pa je bil drugi. V skupnem seštevku ima slednji pred tokrat najhitrejšim 47 točk prednosti.

VN Češke, Brno, MotoGP, kvalifikacije (startna mesta):

1. Dani Pedrosa (Repsol Honda) 1:56,591
2. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +0,113
3. Casey Stoner (Repsol Honda) +0,269
4. Ben Spies (Fiat Yamaha) +0,587
5. Marco Simoncelli (Gresini Honda) +0,760
6. Valentino Rossi (Ducati) +0,776
7. Andrea Dovizioso (Repsol Honda) +0,851
8. Colin Edwards (Yamaha Tech 3) +1,085

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.