Šport > Moto športi
16 ogledov

Novinarji izzivali Schumacherja

Schumacher se ni pustil novinarskih provokacijam. Če ste pozabili, zakaj je šlo,
1/2
Žurnal24 main
Pred začetkom dirkaškega vikenda v Monte Carlu so se novinarji spravili nad Michaela Schumacherja. Vzrok: njegova nešportna poteza s kvalifikacij 2006. "Zdaj ste pa že dolgočasni!"

Michaela Schumacherja še naprej preganjajo črne pike iz njegove dirkaške kariere. Ob njegovi vrnitvi v Monte Carlo si novinarji, zbrani na sredini novinarski konferenci, niso mogli pomagati, da ne bi nemškega rekorderja izzvali z dogodkom z njegove zadnje dirke v Monaku. 27. maja 2006 je v zadnjih sekundah kvalifikacij naredil napako v zavoju Rascasse in "ponesreči" dirkalnik "parkiral" sredi zavoja. Tako Fernando Alonso, ki je prihajal za njim, ni mogel odpeljati najhitrejšega časa in mu ukrasti pole position. Ne le javnost, tudi komisarji so sklenili, da je šlo za nešportno potezo in nekdanji zvezdnik Ferrarija je moral startati iz začelja.

Lahko se še naprej trudite, a jaz vsekakor nisem več v letu 2006.
Michael Schumacher

Ko je novinar Reutersa štiri leta kasneje Schumacherja vprašal, ali obžaluje tisto potezo, je zmagovalec 91 dirk odvrnil, da obžalovanje ali karkoli drugega ne bi spremenilo ničesar za nazaj. Vprašanje je ponovil neki drug novinar in sledil je še en diplomatski odgovor: "Na tisti dirki sem se res zabaval. Začel sem na začelju, se prebijal naprej in mislim, da sem končal na petem mestu. Res je bilo zabavno." A tudi s tem odgovorom se novinarji, še posebej britanski, niso zadovoljili. "Tista sobota je bila ena od črnih pik iz vaše kariere, kajne?" se je glasilo tretje vprašanje. In Michaelov odgovor? "Ja, vi ste jo naredili. Nekateri od vas." Schumacher se je še naprej smehljal.

Letos so med komisarji dirk tudi nekdaji dirkači (bili so že Alain Prost, Johnny Herbert in Alex Wurz). V Monaku bo ob treh predstavnikih Fie komisar tudi nekdanji Schumacherjev tekmec Damon Hill.

"Mislim, glejmo raje naprej in ne nazaj," je nato dejal Michael Schumacher. "Torej, potem pa glejmo naprej," je začel neki radijski reporter, prav tako Britanec: "Če bi imeli možnost za pole letos, bi ponovili potezo iz leta 2006?" In sedemkratni prvak je imel počasi dovolj. Nejevoljno je odgovori: "Zdaj ste pa že dolgočasni!" Novinarji pa še niso imeli dovolj. "Pravijo, da je najtežje reči: 'Žal mi je.' Je kakšen razlog, da niste pripravljeni reči žal mi je za dogodek izpred štirih let?" To je bilo vprašanje enega od novinarjev, ki je bil nekdaj zelo blizu Damonu Hillu. "Lahko se še naprej trudite, a jaz vsekakor nisem več v letu 2006," je, tokrat brez nasmeška, odgovoril Schumacher.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.