Šport > Moto športi
2640 ogledov

Nesreča že zahtevala življenje, zdaj zaplet pri drugem dirkaču

Stanje drugega hudo poškodovanega dirkača je kritično, a stabilno.

Dirkača formule 2 Juana Manuela Correo, ki je bil prejšnjo soboto udeležen v hudi prometni nesreči na dirki formule 2 v Belgiji, v kateri je umrl francoski dirkač Anthoine Hubert, so premestili v bolnišnico v Veliko Britanijo. Ob premestitvi je prišlo do zapletov, a so njegovi starši preko družbenih omrežij sporočili, da je njegovo stanje stabilno.

Correa je trenutno v umetni komi in je v kritičnem, a stabilnem stanju, so sporočili starši 20-letnega dirkača. "Ob premestitvi v London so zdravniki ugotovili, da ima Juan Manuel akutni respiratorni distresni sindrom. Gre za stanje, ki se ob takih nesrečah pogosto pojavi. Posledično je zato pri Juanu Manuelu prišlo do akutne odpovedi dihal. Trenutno je na oddelku za intenzivno nego, ki je specializirana za poškodbe dihal," sta v sporočilu zapisala starša Corree in dodala, da verjameta, da bo se bo sin boril in popolnoma okreval.

Anthoine Hubert Tragično Šport Grozljiva nesreča na dirki v Belgiji Žalovanje Šport Dirkači formule 1 zgroženi ob smrti kolega

Ameriško-ekvadorski dirkač je že prestal dolgo operacijo obeh zlomljenih nog. Ob nesreči je utrpel tudi manjšo poškodbo hrbtenice. Najprej so ga zdravili v Liegu, zdaj pa so ga premestili v London.

Anthoine Hubert Spa Francorchamps | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.