Šport > Moto športi
527 ogledov

Dve minuti pred koncem padel, a uspel odpeljati spektakularen krog

Jorge Martin Profimedia Jorge Martin.
Kvalifikacije za dirko za VN Indonezije so imele zanimiv razplet. Zmagal je Jorge Martín pred Marcom Bezzechijem.

Vodilni dirkač v motociklističnem svetovnem prvenstvu Jorge Martín je bil najboljši v kvalifikacijah motoGP za veliko nagrado Indonezije, 15. dirko v sezoni. Španec je na dirkališču Mandalika na Lomboku v veliki vročini dosegel rekord kroga. Poleg njega bosta iz prve vrste startala še Italijan Marco Bezzecchi in Španec Pedro Acosta.

"Tako sem vesel. Danes sem se počutil odlično. Vozil sem z veliko rabljenimi gumami," je po kvalifikacijah za agencijo Reuters dejal Martín.

Bezzecchiju (spodaj) je uspel spektakularen zadnji krog za drugo mesto. Po nesreči le dve minuti pred koncem kvalifikacij je ponovno sedel na motor in si prislužil start iz prve vrste.

Marco Bezzechi | Avtor: Profimedia Profimedia
Na vprašanje, kako mu je to uspelo, je Italijan (desno) odvrnil: "Iskreno povedano, ne vem. Pred zadnjim krogom sem hotel v zadnjem sektorju nekoliko upočasniti in nato nabrati hitrost za zadnji krog. Izgubil sem malo koncentracije in padel. Na srečo je bil motor v redu."

Glavni tekmec Martína v boju za naslov prvaka, Italijan Francesco Bagnaia, ki za Špancem v točkovanju SP zaostaja za 24 točk, je dosegel četrti čas kvalifikacij, ki so jih zaznamovale številne nesreče.

Med njimi jo je skupil šestkratni svetovni prvak motoGP Španec Marc Márquez, ki bo sprintersko dirko začel šele z 12. mesta, potem ko je v kvalifikacijah dvakrat padel.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice