Šport > Moto športi
2305 ogledov

Posledice nesreče bi jo lahko spremljale do konca življenja

Mia Rusthen Instagram
Norveška dirkačica je prvič po hudi nesreči spregovorila o svojem zdravstvenem stanju.

Norveška dirkačica Mia Rusthen (22)  je prvič podrobneje spregovorila o procesu okrevanja po hudi nesreči na dirki ženskega motociklističnega prvenstva v Misanu.

Čeprav se njeno stanje vztrajno izboljšuje, pa 22-letnica še vedno trpi za posledicami možganske poškodbe, zaradi katere je bila nekaj časa tudi v umetni komi. Kljub vsemu je mlada dirkačica presrečna, da ji je življenje ponudilo drugo priložnost.

Rusthenovi so se pred štirimi meseci izpolnile življenjske sanje, ko se je znašla na startni vrsti prve ženske preizkušnje motociklističnega svetovnega prvenstva, a se je njen karierni vrhunec že po nekaj krogih sprevrgel v nočno moro.

Norvežanka je ob padcu z glavo treščila ob tla, pri čemer je utrpela tako hude poškodbe glave, da je morala na urgentno operacijo. Odtlej so o njenem stanju javnost obveščali izključno člani družine, zdaj pa se je prvič oglasila tudi sama.

 | Avtor: Instagram Instagram

"Pred 16 tedni se mi je življenje v samo nekaj sekundah obrnilo na glavo, ko sem v nesreči utrpela travmatsko poškodbo možganov. Pred 16 tedni so mi pobrili lase. Pred 16 tedni sta bila moj um in telo povsem izven pogona. A kar je najpomembneje: Pred 16 tedni sem znova dobila dar življenja."

"Danes sem tukaj. Spet lahko sama hodim, razmišljam in spomin se mi počasi vrača. Govorim, se smejim, jem, se igram, se prepiram - ŽIVA SEM! Desna stran telesa je še vedno prizadeta zaradi možganske poškodbe, a počasi napredujem in ne bom odnehala, dokler ne bo stanje tako dobro, kot bo to mogoče. Še vedno nisem povsem dojela, da sem dirkala na svetovnem prvenstvu, svoje dogodivščine se ne spominjam prav dobro. Spominjam pa se druženja z ljudmi, še posebej z dekleti, s katerimi sem tekmovala. Iz tega razloga sem presrečna, da so mi zdravniki dali dovoljenje za obisk Jereza, kjer bom spet lahko pozdravila dekleta in si ogledala zadnji dve dirki. Moji bližnji in ekipa mi stojijo ob strani in globoko sem hvaležna, da sem tega sploh zmožna. Se vidimo kmalu," je sporočila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.