Šport > Moto športi
4223 ogledov

Márquez skrival resnico pred tekmeci in ekipo

marc marquez Epa
Aktualni svetovni prvak ni bil povsem iskren niti s člani svojega moštva.

Petkratni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda Marc Márquez je v torek uspešno prestal operacijo leve rame. Dirkač Honde si je ramo izpahnil med proslavljanjem naslova svetovnega prvaka po dirki za VN Japonske, kasneje pa je priznal, da so se težave začele že veliko prej.

Márquez je večji del sezone, v kateri je nanizal devet zmag oziroma 14 uvrstitev na stopničke, najbližjega konkurenta Andreo Doviziosa pa je premagal kar za 76 točk, dirkal poškodovan. Podrobnosti zdravstvenega stanja je skrival tako pred konkurenti kot člani njegove garaže. Kot je razkril v nedavnem intervjuju za motogp.com, je bila rama v drugi polovici sezone povsem na meji.

"Ramo sem si izpahnil med treningom pred začetkom sezone. Nato se je to ponavljalo na različnih prizoriščih. Vsakič je hitreje prišlo do izpaha. Izgubil sem veliko časa, ki bi ga lahko porabil za trening V drugem delu sezone sem bil na meji. Občasno zaradi rame nisem mogel trenirati. Veliko sem delal na stabilizaciji sklepa, da bi se tako izognil operaciji," je povedal Márquez in dodal, da podrobnosti ni delil niti s svojimi mehaniki.

"Včasih je treba zadržati kakšno skrivnost. No, ne ravno skrivnost, ampak vsega pač ne smeš povedati, saj bi potem tekmeci vedeli, da imam težave z ramo. Na nekaterih dirkah nisem bil 100-odstoten. Tudi ekipi, ki ji sicer zaupam vse, sem dejal, da me boli, vendar ne preveč," je povedal Španec.

marc marquez | Avtor: Epa Epa

Márqueza je v operiral dr. Xavier Mir v bolnišnici Dexeus Hospital v Barceloni. Dirkač naj bi v 48 urah zapustil bolnišnico, nato ga čaka šesttedenska rehabilitacija.

Februarja naj bi se vrnil na motocikel in začel s testiranjih za novo sezono, v kateri bo napadal šesti naslov elitnega razreda in osmega skupno.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice