Šport > Moto športi
572 ogledov

Lorenzo tlakoval Márquezovo pot do zmage

Marc Márquez VN Katalonije Epa
Dirkači v razredih motoGP, moto2 in moto3 so se merili na dirki za VN Katalonije v Barceloni.

Španec Marc Márquez (Honda) je zmagovalec dirke elitnega razreda motoGP v Barceloni. Na sedmi postaji sezone je dosegel četrto zmago in se še utrdil v vodstvu SP. Drugo in tretje mesto sta osvojila Francoz Fabio Quaratararo (Yamaha STR) in Italijan Danilo Petrucci (Ducati).

Za trdno vodstvo Márqueza v SP, Španec ima zdaj na vrhu 140 točk, ima zasluge tudi njegov moštveni sotekmovalec Jorge Lorenzo. V tretjem krogu je namreč pri poskusu prehitevanja naredil napako, zdrsnil po tleh, s seboj pa potegnil še oba Yamahina dirkača Italijana Valentina Rossija in Španca Mavericka Viñalesa ter drugega v SP, Italijana Andreo Dovizisa (Ducati).

Dovizioso je kljub današnji ničli obdržal drugo mesto v SP s 103 točkami, na tretjem je danes četrtouvrščeni Španec Álex Rins (Suzuki) s 101.

Moto GP Mugello Šport Razred Moto GP ima novega zmagovalca

Sezona se bo nadaljevala na Nizozemskem v Assnu čez 14 dni.

V šibkejših razredih moto2 in moto3 slavila domačina Álex Márquez (Kalex) in Marcos Ramírez (Honda).

V razredu moto2 je za mlajšim bratom zvezdnika elitnega razreda Marca Márqueza drugo mesto osvojil Švicar Thomas Lüthi (Kalex), tretji je bil Márquezov rojak Jorge Navarro (Speed up).

V najšibkejšem razredu moto3 pa je prvič v karieri zmagal Ramírez in postal še sedmi zmagovalec tega razreda motociklističnega SP to sezono. Za njim sta se na zmagovalne stopničke uvrstila še rojak Arón Canet (KTM) in Italijan Celestino Vietti (KTM).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.