Šport > Moto športi
2319 ogledov

Grosjean ob pogledu na roko skoraj zajokal

Epa
Francoskega dirkača so po hudi nesreči na nedeljski VN Bahrajna odpustili v domačo oskrbo.

Romain Grosjean (Haas) je preteklo nedeljo preživel grozovito nesrečo na dirkališču v Sakhirju, kjer je pri trku s hitrostjo 220 km/h njegov dirkalnik prepolovilo, nato so ga zajeli ognjeni zublji.

Dirkač je v nesreči utrpel le lažje poškodbe, zahvaljujoč zaščitnemu sistemu Halo, kateremu je pred leti nasprotoval, po nesreči pa ga je označil za "nekaj najboljšega, kar smo ji naredili v F1."

roman grosjean Spoznal zmoto Šport Grosjean nasprotoval sistemu, ki mu je rešil življenje: "Brez tega me ne bi bilo več"

Štiriintridesetletnga Francoza, ki je zaradi izpostavljenosti ognjenim zubljem utrpel poškodbi obeh dlani, so tri dni po nesreči odpustili v domačo oskrbo. Ob tem je svojim sledilcem pokazal fotografijo desne roke, ob kateri je po lastnih besedah komaj zadrževal solze.

Ostre kritike Šport F1 pojasnjuje, zakaj so predvajali grozljive posnetke

"Moja desna roka danes zjutraj. Ko so mi povedali, da ne potebujem obveze in da lahko spet premikam prste, je bila moja sreča nepopisna. Skoraj bi zajokal. Zmaga na moji poti okrevanja," je sporočil Grosjean.

Objavil je tudi posnetek. "S prstom sem uspel pritisniti gumb za snemanje, kar je dobro. Hvala vsem za sporočila. Žal mi je, če nisem uspel vsem odgovoriti. Jutri zapuščam bolnišnico. Počutim se dobro. Malce sem še razbolel, a glede na to, kaj se je zgodilo, bolečina ni prehuda," je povedal.

Grosjeana bo na VN Sakirja nadomeščal Brazilec Pietro Fittipaldi, vnuk dvakratnega svetovnega prvaka Emersona Fittipaldija.

"Srečal sem se s smrtjo in to je najhujši občutek, ki sem ga doslej izkusil. Reševalcem ob progi sem neizmerno hvaležen, saj je bilo njihovo hitro posredovanje ključno, da sem se rešil ognja. Ko me je reševalec povlekel čez ograjo, sem vedel, da bom še naprej živel. Spominjam se vsake sekunde nesreče in reševanja. Življenje od zdaj ne bo več isto, zagotovo bo veliko boljše. Na novo sem se rodil in odslej bom izkoristil vsako minuto življenja."

Romain Grosjean

lewis hamilton Zbolel Šport Hamilton: Žal mi je, vendar...

Komentarjev 1
  • cioreapor 17:49 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks