Šport > Moto športi
129 ogledov

Gajser zmagal tudi po naslovu svetovnega prvaka

Tim Gajser Reševalni pas/Twitter
Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu v elitnem razredu MXGP, je sezono 2020 končal z zmago.

Na zadnji dirki v italijanski Pietramurati je Tim Gajser zmagal, potem ko je bil drugi v prvi vožnji in najhitrejši v drugi. Že v sredo je sicer na drugi od treh dirk na tem prizorišču potrdil naslov prvaka in ubranil lansko lovoriko.

Tokrat je tako lahko nastopil sproščeno, v prvi vožnji je moral priznati premoč le Francozu Romainu Febvreju. V drugi pa je zmagal pred Francozom in tako v seštevku dirke dosegel novo zmago, peto v tej sezoni, s katero je na najlepši način zaokrožil tretji naslov prvaka v najmočnejšem razredu. Gajser in Febvre sta imela po 47 točk, tretji je bil Francoz Gautier Paulin (38).

Gajser na prvem mestu seštevka sezone ni bil ogrožen, danes pa sta o drugem v SP odločala Švicar Jeremy Seewer in Italijan Antonio Caroli, boljši je bil Švicar, ki je na koncu zbral 618 točk, Italijan pa je tretji v sezoni s 599. Novi in stari prvak Gasjer je sezono končal s 720 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice