Šport > Moto športi
64 ogledov

Gajser za las prekratek, a z lepo popotnico pred drugo vožnjo

MXGP Reševalni pas/Twitter
Gajser je bil v predzadnji vožnji sezone drugi.

V italijanski Pietramurati poteka zadnja dirka letošnje sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. Slovenski dirkač Tim Gajser, ki je že v sredo ubranil naslov svetovnega prvaka, je prvo polovico dirke za VN Garde Trentina končal na drugem mestu, prehitel ga je le Francoz Romain Febvre.

Gajser je naslov za sezono 2020 potrdil že na drugi od treh dirk na tem prizorišču, tako da lahko danes nastopa povsem sproščeno in morda skuša doseči še peto zmago na dirkah v tej sezoni. V prvi vožnji je bil tretji Švicar Jeremy Seewer.

tim gajser Huda nesreča Šport Gajser po tleh vlekel ukleščenega tekmeca

Prav dvoboj Seewerja in Antonia Carolija za končno drugo mesto v SP bo danes najbolj zanimiv; Italijan je bil v prvi vožnji slabši, le šesti. To pomeni, da je zdaj razlika v seštevku med njima le točka, pred zadnjo vožnjo sezone je v prednosti Švicar.

V razredu MX2 je prvo vožnjo dobil Francoz Tom Vialle, ki si je tako kot Gajser že na predzadnji dirki zagotovil naslov prvaka, drugi je bil njegov rojak Maxime Renaux, tretji pa Britanec Ben Watson. Slovenski dirkač Jan Pancar je dobil nove točke za SP za 14. mesto.

Zadnji vožnji sezone 2020 se bosta začeli ob 14.10 (MX2) in 15.10 (MXGP).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.