Šport > Moto športi
186 ogledov

Gajser splezal do šestega mesta in obdržal točkovno vodstvo

Tim Gajser Facebook
Motokrosisti se ta konec tedna merijo v Latviji.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je prvo vožnjo dirke svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v latvijskem Kegumsu končal na šestem mestu. Zmagal je svetovni prvak Nizozemec Jeffrey Herlings. Gajser je po polovici latvijske dirke še obdržal vodstvo v skupnem seštevku.

Gajser je imel po treh zaporednih zmagah na zadnjih treh dirkah, ko je tudi prevzel vodstvo v SP, v sobotnih kvalifikacijah smolo in jih po padcu končal šele na 18. mestu.

Tim Gajser MXGP Šport Padec Tima Gajserja v Latviji

Tudi danes ni bil povsem v ospredju, s šestim mestom pa je še ohranil osem točk naskoka v SP pred Italijanom Antoniem Cairolijem, ki je bil v prvi vožnji tretji. Med njim in zmagovalcem Herlingsom je končal še Švicar Arnaud Tonus.

Drugi slovenski predstavnik v elitnem razredu v Latviji Klemen Gerčar je ostal brez prve točke v sezoni, prvo vožnjo je končal na 26. mestu.

Tim Gajser Na vrhu sveta Šport Gajser: "Uživam vsak trenutek!"

Druga vožnja v razredu MXGP bo ob 16. uri, v MX2 pa ob 15. uri.

V Kegumsu nastopa tudi Jan Pancar v šibkejšem razredu MX2; prvo vožnjo je končal brez točk na 29. mestu, prva tri so zasedli Španec Jorge Prado, Belgijec Jaago Geerts in Danec Thomas Kjer Olsen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.