Šport > Moto športi
2498 ogledov

"Dokaz, kako slaba je formula 1"

fernando alonso Epa
Fernandu Alonsu zmanjkuje potrpljenja.

Dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, ki se po koncu letošnje sezone poslavlja od formule 1, je bil po dirki za VN Japonske kritičen do komisarjev in njihovih odločitev.

Sebastian Vettel Max Verstappen F1 Šport Vettel z novim trkom izgublja boj za naslov prvaka

Dirkač McLarna se je v začetni faze dirke zapletel v dvoboj z mladim Lanceom Strollom in pristal na travi, kamor ga je izrinili nepazljivi 19-letni voznik Williamsa. Komisarji so oba kaznovali s petsekundnim pribitkom.

daniel ricciardo Krik agonije Šport Ricciardo izgubil glas

"Čeprav je bil dirkalnik s številko 14 (Alonso, op. a) izrinjen s steze, je sekal šikano in pri tem pridobil občutno prednost," so odločitev pojasnili predstavniki Mednarodne avtomobilistične zvze (Fia).

fernando alonso | Avtor: Epa Epa

"Težko je razumeti njihove odločitev, a to je dokaz, kako slaba je formula 1," s kritiko ni skoparil Alonso. "Odločitve so naključne in nedosledne. Zaviral sem na zunanji strani dirkališča, Stroll me ni videl. Kasneje se mi je opravičil, ker me je izrinil s steze, oni pa kaznujejo oba. Škoda," je dodal španski veteran, ki za incident ne krivi mladega kolega.

"Ni me videl. Če bi me namerno izrinil s steze, bi bilo to nekaj drugega. Pač nesrečen splet okoliščin. Sicer ni velike razlike, namesto da sem dirko končal na 14. mestu, bi bil brez incidenta morda 12.," je pristavil 37-letnik.

schumacher barrichello Déjà vu Šport "Pri Schumacherju so takrat vsi znoreli"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice