Šport > Moto športi
2636 ogledov

Dober prijatelj ganil z besedami o Schumacherju

michael schumacher Epa
Dolgoletni šef Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) se je ob predaji štafetne palice spomnil na Michaela Schumacherja.

Legendarni Jean Todt se je po 12 letih poslovil od mesta predsednika krovne motošportne zveze. Na generalni skupščini v Parizu je "mali Francoz" posle predal svojemu nasledniku Mohammedu Ben Sulayemu.

lewis hamilton Predsednik Fie Šport Hamiltona čaka kazen: "V tem primeru ni popuščanja"

Predsednik v odhajanju se je v nagovoru na slavnostni prireditvi poklonil nekdanjemu varovancu in dobremu prijatelju Michaelu Schumacherju, s katerim sta še danes v rednih stikih, čeprav je njuna komunikacija, kot je nekoč potožil Todt, zaradi posledic Nemčeve hude nesreče precej omejena. 

Todt je sicer eden redkih posameznikov z dostopom do dirkaške legende, s katero se po njegovih besedah vidita vsaj dvakrat na mesec. V preteklosti je večkrat potrdil, da s Schumijem skupaj gledata televizijo, med njunimi najbolj priljubljenimi vsebinami pa se znajde tudi kakšna dirka formule 1. 

 | Avtor: Epa Epa

Todt in Schumacher sta v začetku tisočletja Ferrariju prinesla pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka. Pri tem je pomembno vlogo odigral tudi nekdanji tehnični direktor rdečega moštva Ross Brawn.

Todt je v zahvalnem govoru ob izteku tretjega mandata še enkrat pokazal, da ima Schumacher v njegovem srcu posebno mesto.

"Če sem povsem iskren, nocoj tukaj pogrešam Michaela," je dejal 75-letnik. "On je bil in vedno bo del mojega življenja. Veliko sva skupaj zgradila, marsikaj tudi pretrpela, in iz vsega tega izšla še močnejša," je dodal.

Povedal je tudi kratko anekdoto o Schumacherjem vplivu na njegovo življenje. "Pred 12 leti, ko sem prvič kandidiral za predsednika Fie, je vsak kandidat lahko za podporo s seboj pripeljal šest ljudi. Z mano so prišli trije: moja žena, Michael in moj sin. Tega ne bom nikoli pozabil."

schumacher todt | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • Avatar Arliskolla
    Arliskolla 00:23 19.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice