Šport > Moto športi
3567 ogledov

Dirkač ostal brez službe po incidentu na nedeljski dirki

Fenati Reševalni pas/Twitter
Italijanski dirkač Romano Fenati bo bržčas še dolgo obžaloval trenutek nerazsodnosti na nedeljski dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu.

Romano Fenati si je v nedeljo na preizkušnji SP razreda moto2 v Misanu privoščil izjemno nevarno in nešportno potezo, ki so jo obsodili vsi v motociklistični karavani. V boju z rojakom Stefanom Manzijem - pred tem sta se dirkača že dotaknila in zaradi vožnje izven steze izgubila nekaj mest - je, ko sta vozila vzporedno po ciljni ravnini s hitrostjo blizu 200 km/h, segel do krmila na motorju tekmeca ter stisnil ročico zavore. Manzi je za trenutek izgubil oblast nad motorjem, a ga je nato na srečo spet obvladal.

Že med dirko si je Fenati prislužil črno zastavo oziroma diskvalifikacijo, po njej pa ga je vodstvo tekmovanja kaznovalo z dvema dirkama prepovedi nastopanja. Njegov dirkaški post pa bo zdaj še daljši, saj nima več dirkaškega sedeža. V ekipi Marinelli Snipers so se namreč danes odpovedali uslugam svojega člana.

"Ekipa Marinelli Snipers bo nepreklicno prekinila sodelovanje z dirkačem Romanom Fenatijem, ukrep pa začne veljati takoj. Vzrok je njegovo nešportno, nevarno in škodljivo obnašanje na dirki v Misanu. Obžalujemo, da je kot član naše ekipe na tak način ogrozil varnost in življenje drugega dirkača, takšno ravnanje nima opravičila. V ekipi pa se opravičujemo vsem, ki jih je ta poteza prizadela," so v sporočilu za javnost zapisali zdaj že nekdanji delodajalci Fenatija.

Fenati Bedak Šport Kakšna nevarna poteza! Nasprotniku med dirko pritisnil na zavoro!

Dan po incidentu se je, očitno z nekoliko ohlajeno glavo, nevarnosti svojega početja zavedel tudi sam Fenati in se za nešportno potezo opravičil.

"Opravičujem se vsemu športnemu svetu. Želim si, da bi bilo vse skupaj le nočna mora. Poteza je bila obupna, nisem se odzval kot pravi športnik; če bi to naredil, bi počakal na konec dirke in pravico poiskal pri vodstvu tekmovanja. Ne bi smel tako reagirati na provokacijo, a v tistem hipu sem hotel le pokazati, kako je, če se obnašaš nevarno," je obžaloval 22-letnik in dodal: "Žal imam precej vzkipljiv značaj, toda tisti, ki me dobro poznajo, vedo, da ne bi nikoli namenoma koga spravil v nevarnost."

Nato pa je našel še dobro stran tega, da nima več službe: "Zdaj bom imel dovolj časa, da analiziram dogajanje in si prečistim glavo."

Komentarjev 2
  • Snežinko 20:00 10.september 2018.

    Samo en stavek: STRAN s takimi idioti! Nimajo kaj iskat v svetu športa!