Šport
6 ogledov

Mankoč čaka na magnetno resonanco

Peter Mankoč je s predtekmovanjem opravil suvereno. Žurnal24 main
Peter Mankoč je še naprej brez natančnih izvidov o razsežnosti svoje poškodbe rame. Na srečo se poškodba celi, kljub temu pa je najboljši slovenski plavalec močno omejen pri treningu.
Peter Mankoč je imel težave s poškodbo že pred časom, prejšnjo nedeljo na mitingu v Rimu pa si je ramo dodatno poškodoval. Bolečine so bile po vrnitvi v Slovenijo z vsakim dnem hujše. "V ponedeljek je še šlo, v torek je začelo res boleti in v sredo je bilo vse skupaj že neznosno," je minuli teden dejal 30-letni Ljubljančan, ki si je sobotni finale državnega prvenstva v kranjskem bazenu ogledal z imobilizirano roko. "Ultrazvok je pokazal, da gre za strgano mišico, in običajno se to zdravi šest tednov. Sam teh šest tednov nimam na voljo in seveda bom moral tudi naslednji teden v vodo, pri tem pa bo treba gledati, da se rama ne obremenjuje. Treniral bom pač noge in imel druge prilagojene treninge. Kaj natančno je in kako bo potekalo zdravljenje, v tem trenutku niti še ni jasno."
 
 

Res je treba ugotoviti kaj je in kaj lahko počnem, da se bo zdravstveno stanje hitro izboljšalo, oziroma, da se poškodba ne bo ponovila.

Peter Mankoč

 
Mankoč je sprva načrtoval, da bo na magnetno resonanco odšel že v ponedeljek, a pred četrtkom pri zdravnikih ni prišel na vrsto. "Res je treba ugotoviti kaj je in kaj lahko počnem, da se bo zdravstveno stanje hitro izboljšalo, oziroma, da se poškodba ne bo ponovila. V mirovanju me rama ne boli več, lahko delam tudi nekaj lažjih gibov, težave je le, ker se včasih spozabim," je povedal plavalec, ki si je seveda tudi čim prej želel natančen pregled, a pravi: "Treba se je pač sprijazniti s tem. Termin je kakršen je, in nima se smisla pritoževati." Tudi njegov trener je podobnih misli, čeprav je priznal, da je bilo kar precej naporov vloženih v čim prejšnje preglede, a se roka pred četrtkom ni dalo dobiti. "Oteklina rame je precej manjša in s Petrom seveda trenirava. Gre za zelo prilagojen program, saj z levo roko praktično ne počne ničesar," pravi Mancevič in dodaja, da je na treningu po poškodbi Petra Mankoča zelo živahno tudi ob robu bazena, saj se je naenkrat pojavila kopica ljudi, ki bi rada pomagala z različnimi alternativnimi možnostmi zdravljenja. "Tega se seveda ne greva, vsaj ne na pamet in tudi, če bi se odločila za kakšno sodelovanje, bi bilo treba te zadeve prej natančno preveriti."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.