Šport
9980 ogledov

Legenda umrla po knockoutu

Christian Daghio youtube
Žalosten konec borbe.

Italijanski šampion tajskega boksa Christian Daghio je v 50. letu starosti umrl v petek v bolnišnici po boju za naslov v eni od azijskih vej boksarske serije WBC. V dvoboju težke kategorije se je spopadel s tajskim boksarjem Donom Pareuangom. 

Nesrečni Italijan je bil v svoji zadnji borbi knockoutiran, a se je dvignil na noge in poskušal nadaljevati. Sodnik je po štetju ocenil, da je sposoben za boj. Sledila je še ena serija udarcev, ki je Daghia znova poslala na tla. Padel je v komo iz katere se ni več zbudil. Daghio je sicer v svoji borilni karieri zbral 189 nastopov v muay thaiju (tajskem boksu) in pri tem zbral kar 145 zmag. 

Osvojil je nekaj svetovnih naslovov v tajskem boksu, že leta 1993 pa se je iz Italije preselil na Tajsko, kjer je zdaj živel z dekletom in petletno hčerkico. "Odšel je na način, ki si ga je želel. Če bi lahko, bi se boril do 80. leta starosti. Ring je bil njegovo življenje," je vse skupaj pokomentiral njegov brat Fabrizio.

Posnetek si lahko ogledate TU.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.