Šport
1236 ogledov

Legenda iz sveta tenisa med karanteno doživela srčni napad

federer nadal bernardes Epa Carlos Bernardes (na sliki ob Rogerju Federerju in Rafaelu Nadalu) je v karieri sodil na številnih legendarnih obračunih.
Teniški sodnik z najdaljšim stažem na ATP Touru ni v življenjski nevarnosti.

V Melbournu so hospitalizirali Carlosa Bernardesa, potem ko je doživel srčni napad med prestajanjem stroge 14-dnevne karantene v enem izmed tamkašnjih hotelov.

Dežela tam spodaj bo v začetku februarja gostila prvi grand slam sezone.

Brazilca so iz hotelske sobe prepeljali v bližnjo bolnišnico, od koder so nato sporočili informacijo, da je njegovo stanje stabilno in da ni v življenjski nevarnosti.

 | Avtor: Epa Epa

"Po sprejemu v bolnišnico, ki ni bil povezan s covidom-19, z velikim veseljem sporočamo, da Carlos Bernardes dobro okreva. Zahvaljuje se vam za lepe želje. Vsi skupaj mu želimo čim hitrejše popolno okrevanje," so sporočili predstavniki ATP-ja.

 | Avtor: Epa Epa
Bernardes je eden vodilnih teniških sodnikov na svetu že od leta 1990, ko se je pridružil Združenju teniških profesionalcev (ATP). Med drugim je delil pravico v finalu OP ZDA leta 2006 in 2008 ter finalu Wimbledona 2011.

Znan je tudi po turbulentnem odnosu s teniškim zvezdnikom Rafaelom Nadalom, s katerim sta si v preteklosti že večkrat skočila v lase. Po enem od odmevnejših sporov na turnirju v Riu de Janeiru leta 2015 je ATP ugodil Nadalovi prošnji, če lahko Bernardes nekaj časa ne sodi njegovih obračunov.

V Melbournu je trenutno v karanteni 72 igralcev in več kot 160 članov spremljevalnega osebja. OP Avstralije bo na sporedu od 8. do 21. februarja.

Bernardes je srčni infakrt doživel v hotelski sobi, kjer je preživljal strogo karanteno, ker se je v Melbourne pripeljal z letalom, na katerem so bili tudi potniki z naknadno potrjeno okužbo. 

Karanteno morajo prestati vsi udeleženci turnirja, vendar lahko tisti, ki so v deželo tam spodaj prispeli z leti, kjer ni bilo potrjenih okužb, za pet ur na dan zapustijo hotelske sobe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.