Šport
697 ogledov

Ga prepoznate? Ob razgrnitvi kipa ni mogel verjeti svojim očem

Wade Print Screen
Bizarna kiparska upodobitev je zasenčila dogodek v čast nekdanjemu zvezdniku Miami Heat Dwaynu Wadu.

Kip nekdanjega košarkarskega zvezdnika Dwayna Wada (42), s katerim ga je počastila njegova dolgoletna ekipa Miami Heat, je izzval salve smeha na družbenih omrežjih in širom sveta.

Umetniškemu 'zmazku' se je med slavnostno razgrnitvijo pred dvorano Kaseya Center, kjer domuje vročica, čudil tudi trikratni prvak lige NBA, ki je ob pogledu na svoj kip samo razočarano zmajeval z  glavo.

Wade velja za enega najboljših košarkarjev vseh časov. Kariero je z izjemo dveh sezon preživel v moštvu Miami Heat, s katerim je osvojil tri šampionske prstane. Izbran je bil za najkoristnejšega igralca (MVP) finala leta 2006 ter 13-krat nastopil na All-Star tekmi. Je tudi dvakratni član prve in trikratni član druge peterke, vročica pa je leto po njegovem slovesu upokojila dres s številko 3.

Zdaj so se enemu največjih NBA zvezdnikov vseh časov poklonili še s kipom, ki pa je nemudoma postal tarča posmeha.

Presenečen je bil tudi osrednji akter dogodka, ki pa se je v zahvalnem govoru vzdržal kritik na račun nove stvaritve. Med drugim je povedal, da je zelo počaščen in da na začetku svoje košarkarske poti ni pričakoval česa takšnega. "To je noro, ne morem verjeti, kdo je ta tip?" je v smehu dejal.

 | Avtor: X X

Kip je upodobitev košarkarjevega slavja po odločilnem košu v drugem podaljšku obračuna s Chicago Bulls leta 2009. Biki so imeli pri izidu 127:127 napad za zmago, a je Wade ukradel žogo in ob zvoku sirene zadel zmagovito trojko.

"Ekipa Miami Heat bi morala organizirati tekmovanje, v katerem bi kip pokazali 1000 navijačem. Kdor bi prepoznal, za katerega igralca gre, pa bi ga lahko odnesel domov," se je na omrežju X šalil novinar ESPN-a Jeff Darlington.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.