Šport
0 ogledov

Kvalifikacije vlile samozavest

Katarina Srebotnik se želi najprej popolnoma pozdraviti, nato pa nadaljevati nas Žurnal24 main
Po preboju v drugo kolo turnirja v Tokiu je Katarina Srebotnik povedala, da so ji kvalifikacije pravzaprav koristile, čeprav sprva nad njimi ni bila navdušena. Wozniackijeva razorožena.
 

Tokio (WTA), 1. kolo

K. Srebotnik (SLO) : C. Wozniacki (DAN) 6:1, 6:2

Najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik , ki se je skozi kvalifikacije med posameznicami uvrstila na glavni turnir WTA v Tokiu z nagradnim skladom 1,34 milijona dolarjev, je zmagala tudi v 1. kolu. Velenjčanka je gladko s 6:1 in 6:2 odpravila 17. igralko sveta in letošnjo zmagovalko Stockholma in New Havna , Danko Caroline Wozniacki .

Kata je zelo zadovoljna z zmago nad Wozniackijevo. © Reuters

 
"Igranje v kvalifikacijah mi je koristilo, čeprav sem bila pred začetkom žalostna, da se nisem neposredno uvrstila na glavni turnir; bila sem prva zunaj glavnega turnirja in s tem prva nosilka v kvalifikacijah," je povedala Srebotnikova in dodala: "V kvalifikacijah sem nanizala tri zmage, ki so mi vlile samozavest, pa še bolje sem se lahko privadila na podlago kot ostale igralke, ki niso igrale kvalifikacij. In verjetno je bilo ravno to ključ do današnje zmage. Zelo sem zadovoljna z vsemi elementi igre in Wozniackijevo sem povsem razorožila. Ta zmaga mi veliko pomeni, saj je danska igralka zadnje čase v velikem vzponu, kar govorijo tudi njeni rezultati, saj je letos osvojila Stockholm in New Haven, na US Opnu pa se je prebila do osmine finala."

Srebotnikova, 25. na lestvici WTA, se bo v drugem kolu turnirja pomerila z Italijanko Francesco Schiavone , 28. igralko sveta. V odsotnosti prve igralke sveta Serene Williams sta najvišje postavljeni tekmovalki Srbkinji Jelena Janković in Ana Ivanović . Že včeraj pa je Katarina izpadla v dvojicah. S tradicionalno partnerico Ai Sugijamo sta s 4:6 in 4:6 izgubili proti Vanii King in Nadji Petrovi . Za slovensko teniško igralko Andrejo Klepač so se nastopi v dvojicah na turnirju WTA v Tokiu končali že v 1. kolu. Klepačeva je namreč v paru z Madžarko Melindo Czink po uri in 40 minutah igre s 6:7 (7) in 5:7 tesno izgubila proti četrtopostavljeni navezi iz Tajpeja, Chia-Jung Chuang in Su-Wei Hsieh .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.