Šport
53 ogledov

"Kralj peska" po prekinitvi ostal zbran, znani finalistki

Nadal
Prva teniška igralka sveta Simona Halep iz Romunije in Američanka Sloane Stephens bosta igrali v finalu turnirja za grand slam v Parizu. Svojo zmagovito pot pa je nadaljeval tudi Španec Rafael Nadal, ki je dobil prekinjen dvoboj proti Diegu Schwartzmannu.

Stephensova je v ameriškem polfinalnem dvoboju ugnala Madison Keys s 6:4 in 6:4, Halepova pa Španko Garbine Muguruzo s 6:1 in 6:4.

Prva teniška igralka sveta, ki bo to ostala tudi po tem turnirju, se je v svoje tretje finale v Parizu prebila brez posebnih težav, čeprav je igrala proti nekdanji zmagovalki tega turnirja.

"Mislim, da sem pokazala najboljši tenis, ki ga zmorem, to je bila najbrž moja najboljša partija na peščenih igriščih. V drugem nizu sem proti tekmici, ki jo zelo spoštujem in ki na tem turnirju ni še izgubila niza, zaostajala z 2:4, a sem se borila do konca, vedela sem, da če ponovim igro iz prvega niza, ne morem izgubiti. Zdaj sem v finalu, upam, da se bo ta končal lepše kot lani," je dejala Halepova, ki je v finalu igrala že leta 2014.

Romunka je v prvem nizu povsem nadigrala tekmico, dvoboj je odprla z vodstvom 5:0. V drugem je imela nekaj več težav, odločilna pa je bila deveta igra, ki jo je po 13 minutah in treh ubranjenih žogicah za odvzem servisa vendarle dobila.

Španec Rafael Nadal, prvi nosilec odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu, je danes dobil v sredo prekinjen dvoboj četrtfinala proti Argentincu Diegu Schwartzmannu. Prvi igralec sveta je pokazal povsem drugačen obraz kot dan prej, ko je izgubil prvi niz, ob drugem pa pred prekinitvijo vodil s 5:3, tako da ni imel nikakršnih težav. Dvoboj je dobil s 4:6, 6:3, 6:2 in 6:2.

"Zame je bil to težak dvoboj. Diego je moj dober prijatelj in dober igralec. Danes sem bil precej bolj agresiven kot včeraj, odmor mi je dal časa za premislek," je dejal Nadal, ki se bo v polfinalu pomeril z Argentincem Juan Martinom del Potrom.

Del Potro | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tudi Argentinec je do zmage prišel pozneje, kot je načrtoval, saj so tudi njegov dvoboj proti tretjemu nosilcu Hrvatu Marinu Čiliću v sredo prekinili. Ob prekinitvi je bilo 6:6 in 5:5 v podaljšani igri. Danes je Argentinec dobil prvi točki in tako dobil "tie break", nato je izgubil drugi niz, naslednja dva pa dobil.

Drugi polfinalni par sestavljata Italijan Marco Cecchinato in Avstrijec Dominic Thiem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.