Šport > Košarka
2878 ogledov

Zdaj je jasno, kdo je lastnik te električne zverine za 2,5 milijona zelencev

Michael Jordan Profimedia
Pred časom je veliko zanimanja požel električni športni avtomobil Pininfarina Battista Targamerica. Gre za edinstveni primerek, mnogi pa so se spraševali, kdo je skrivnosti kupec.

Avgusta je omenjeni avtomobil številne pustil odprtih ust na avtomobilskem sejmu v Montereyu, takrat pa so se vsi spraševali, kdo je skrivnostni kupec. No, zdaj – po dveh mesecih – je jasno: lastnik unikatnega električnega avtomobila, ki je bil tudi izdelan po željah lastnika, je nihče drug kot eden najboljših košarkarjev vseh časov Michael Jordan

Ta je za edinstveno različico električnega avtomobila – da, obstaja le ena različica na svetu – odštel slaba 2,5 milijona ameriških dolarjev (2,28 milijona evrov).

Pininfarina Battista Targamerica naj bi zmogla kar 1900 konjskih moči (cca 1400 kW), od 0–100 km/h pa pospeši v 1,89 sekunde. Domet po standardu WLTP znaša 476 kilometrov, trdijo pri proizvajalcu avtomobila.

Po poročanju Motor Authority je to drugi električni avtomobil v Jordanovi zbirki. Ameriški košarkar sicer velja za strastnega ljubitelja športnih avtomobilov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.