Šport > Košarka
38886 ogledov

Vodstvo lige kaznovalo Luko Dončića

Luka Dončić Profimedia
Luka bo moral zaradi poteze s tekme proti Houstonu seči v žep.

Čeprav Dallas Mavericks in Luko Dončića naslednja tekma čaka šele v noči iz četrtka na petek, ko bodo v domači dvorani gostili Memphis Grizzlies, je bil naš košarkarski zvezdnik tudi v noči na četrtek v središču pozornosti.

Po ogledu posnetka s tekme proti Houston Rockets se je namreč vodstvo lige odločilo, da Dončića kaznuje zaradi simuliranja prekrška ("flopa"). Slovenski čudežni deček bo moral zaradi nešportne poteze odšteti 2.000 dolarjev v blagajno lige.

Do incidenta je prišlo po dobrih treh minutah igre, ko so Mavs vodili z 8:5, Luka pa je pri metu za tri točke odigral prekršek Dillona Brooksa, a mu sodniki niso nasedli in niso dosodili ničesar. Vodstvo lige, ki se je odločilo, da bo v novi sezoni sankcioniralo vse poizkuse simuliranja, ni imelo milosti do Dončića in mu je naknadno po tekmi naložilo denarno kazen zaradi te poteze.

Verjamemo, da se Luka, kateremu teče drugo leto petletne pogodbe, ki mu bo navrgla več kot 215 milijonov dolarjev, zaradi omenjene kazni ne bo preveč sekiral.

Štiriindvajsetletniku, ki je na teksaškem dvoboju igral s povitim palcem, je sicer na tekmi s Houstonom le malo zmanjkalo do 59. trojnega dvojčka v karieri. Vpisal je 41 točk, 9 skokov in podaj ter bil veliki junak Dallasove zmage s 121:115.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • matjaz18 14:01 30.november 2023.

    Bilo bi pošteno, če bi dobil 2k plačano, če bi prekršek bil in nebi bil dosojen.

  • BenX 10:27 30.november 2023.

    In tukaj se primerjava z Jordanom tudi konča... Da Birda niti ne omenjamo! Ampak tako pač je, stare dobre NBA ni več...

Sorodne novice