Šport > Košarka
5416 ogledov

Veliki šef z izjavo o Dragiću in Lakersih zakuhal pravo dramo

Goran Dragić Epa
Predsednik košarkarskega moštva Miami Heat je poskrbel za buren odziv iz Los Angelesa.

Pat Riley je v komentarju na razplet finala lige NBA, v katerem so Los Angeles Lakers s 4:2 v zmagah premagali Miami Heat, namignil, da bi morali letošnji sezoni pripisati majhen asterisk (zvezdico).

S tem je po mnenju navijačev in nekaterih igralcev izrazil neupravičen dvom v legitimnost osvojenega 17. naslova franšize iz mesta angelov, s katerim so se jezerniki na večni lestvici izenačili z zapriseženimi rivali Boston Celtics (17).

goran dragić NBA Šport Pat Riley: "Če bi bil Dragić v finalu zdrav ..."

Vročica je v finalu igrala precej oslabljena, saj sta se že na prvi tekmi poškodovala Bam Adebayo in Goran Dragić. Slednji je bil do tistega trenutka celo najboljši strelec svojega moštva, tako da je bila njegova odsotnost velik udarec za ekipe.

Dragić se je na šesti tekmi sicer vrnil na parket in odigral 19 minut, čeprav fizično še ni bil povsem nared. Minutažo si je izboril z nenehnim prigovarjanjem trenerju Eriku Spoelstri.

luka dončić Črno na belem Šport "Zakaj mislite, da Luka ni mogel igrati s Smithom?"

"Pa to je noro, da je šel na igrišče in nocoj igral. Nikakor ne bi smel. Ampak po prvi tekmi, ko se je poškodoval, sem zjutraj okrog 4.15 dobil sporočilo, v katerem me prosi, naj ne obupam nad njim, naj mu dam priložnost za borbo," je po koncu finala razkril Spoelstra in dodal, da so mu zdravniki kljub temu prižgali rdečio luč.

"Potem nas je vse po vrsti rotil, da mu vseeno damo priložnost," je razkril.

dragić butler Globok poklon Šport "Dragić je tvegal svoje telo, rad ga imam na smrt" goran dragić Zelo tvegano Šport "Goran? To je noro! Ob 4.15 sem dobil sporočilo"

Tudi po mnenju predsednika Rileyja je odstonost Dragića močno krojila razplet finalne serije. "Premagali so nas pošteno in zasluženo. Toda vedno bo manjša zvezdica ob rezultatu serije," je za Miami Herald dejal Riley. "Če bi imeli stoodstotnega Bama in stoodstotnega Gorana, bi morda izsilili sedmo tekmo. Ne pozabite, Goran je bil naš prvi strelec v končnici."

Ker so njegove besede dvignile ogromno prahu, je izjavo naknadno podrobneje pojasnil in poudaril, da je bila vzeta iz konteksta. "Zvezdico je treba pripisati Miami Heat in ne Los Angeles Lakers. Njihov naslov je popolnoma legitimen. Naš poraz ima zvezdico. Lakersi so bili boljša ekipa. In pika," je sporočil.

pat riley | Avtor: Epa Epa

goran dragić Kakšen borec Šport Dragić na kocko postavil nadaljevanje kariere

pat riley | Avtor: Epa Epa
Pat Riley je eden največjih košarkarskih trenerjev vseh časov. Po koncu aktivne kariere, katere vrhunec je bil naslov prvaka z LA Lakers leta 1972, se je dve leti kalil v vlogi pomočnika, preden je leta 1981 postal glavni trener. Jezernike je vodil do štirih naslovov NBA prvaka (1982, 1985, 1987, 1988).

V prvi polovici 90. let je bil trener New York Knicks, a mu je vidnejše uspehe preprečil Michael Jordan.

Leta 1995 je prevzel vročico, ki jo je vodil v dveh obdobjih (1995-2003, 2005-2008), leta 2006 pa je z Miamijem osvojil še svoj peti naslov prvaka. Leta 2008 ga je na položaju trenerja nasledil Erik Spoelstra, sam pa je prevzel predsedniško funkcijo, ki jo opravlja še danes. V času njegovega predsedovanja so Heat osvojili še dva naslova prvaka (2012, 2013).

Poleg vseh že omenjenih priznanj je Riley še trikratni trener leta (1990, 1993, 1997) in eden izmed desetih najboljših trenerjev v zgodovini lige NBA.

vlatko čančar Preobrazba Šport Čančar neprepoznaven, tudi v Denverju šokirani porzingis dončić Pošastno Šport Bomba! Dončiću želijo pripeljati najboljšega na svetu
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.