Šport > Košarka
11 ogledov

Uroš in Jaka na stranišču

Uroša Slokarja (desno) bodoči nasprotniki na EP prihodnje leto na Poljske še ne Žurnal24 main
V četrtek so morali slovenski košarkarji kar dvakrat na dopinško kontrolo, enkrat vsi, enkrat pa le Uroš Slokar in Jaka Klubučar, ki ju je žreb določil še za drugo pot v toaletne prostore.
 

Preberite še ...

Intervju: Jaka Lakovič

V četrtek so imeli košarkarji slovenske moške članske reprezentance poleg dveh treningov še dve nenapovedani kontroli jemanja prepovedanih sredstev. Najprej sta pred večernim treningom vzorce urina vseh 12 košarkarkarjev vzela predstavnika protidopinške komisije pri Olimpijskemu komiteju Slovenije, nato pa je izbrano vrsto obiskala še svetovna protidopinška agencija WADA, ki je za test izžrebala Uroša Slokarja in Jako Klobučarja. Slokar in Klobučar sta tako v štirih urah kar dvakrat morala opraviti "nujno dolžnost", ostala deseterica pa po enkrat. Jasno, vse pod budnim očesom zdravnika slovenske reprezentance dr. Slobodana Macure.

Izbrana vrsta je v četrtek sicer opravila drugi in tretji trening priprav na olimpijskih kvalifikacijski turnir, do ponedeljka, zadnjega dneva uvodnega ciklusa, pa jo čakajo še dva petkova treninga, dva sobotna, nedeljski dan odprtih vrat in medijski dan, večerni trening ter ponedeljkov dopoldanski trening. V ponedeljek reprezentanca odhaja iz Zreč ter se v sredo popoldne zbere v Kranjski Gori, kjer jo v petek, 27., čaka za javnost zaprta tekma s hrvaškimi košarkarji. Z njimi se bodo izbranci selektorja Aleša Pipana dan kasneje na odprtem dvoboju ob 20.00 pomerila še v Šenčurju pri Kranju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.