Šport > Košarka
8477 ogledov

Košarkar, ki je pomagal uničiti slovenske sanje, okrepil Dallas

Frank Ntilikina Epa Frank Ntilikina (levo) in Luka Dončić.
Francoski organizator igre, ki je zaigral tudi na letošnji olimpijskih igrah v Tokiu, je uradno postal član Dallas Mavericks.

Kot smo neuradno poročali v sredo, se je moštvo Luke Dončića okrepilo s francoskim branilcem Frankom Ntilikino. Triindvajsetletnik, osmi nabor drafta 2017, je bil zadnje štiri sezone član New York Knicks.

V lanski sezoni je za kratkohalčnike zbral samo 33 nastopov in v povprečju na parketu preživel manj kot deset minut, kar je najnižja minutaža v njegovi dozdajšnji karieri. Z upadom igralnega časa se je močno zmanjšal tudi njegov učinek na parketu, zato se je začel ozirati po drugih priložnostih.

Dallas je bil v tem pogledu logična izbira, saj so se v Teksasu zanj zanimal še pred vstopom v ligo NBA.

Frank Ntilikina | Avtor: Epa Epa

Ntilikina se na radarju teličkov znašel leta 2017, ko so ga nameravali izbrati na naboru, vednar so jih pri tem prehiteli Newyorčani.

Teksačani so se takrat zadovoljili z Dennisom Smithom Jr., ki so ga dve leti kasneje uporabili v veliki menjavi z Knicksi, v kateri so pridobili Kristapsa Porzingisa, Tima Hardawayja Jr., Treyja Burka in Courtneyja Leeja.

Ntilikina, član francoske reprezentance, ki je bila v polfinalu olimpijskih iger v Tokiu usodna za Slovenijo, nato pa v tekmi za zlato izgubila proti ZDA, bo kot rezervist poglobil kvaliteto Dallasove klopi.

Njegova glavna naloga bo okrepitev obrambne linije, občasno pa naj bi prevzemal tudi vidnejšo vlogo pri kreiranju napada.

V Dallasu so se med letošnjim prestopnim rokom osredotočili predvsem na branilce. Moštvu sta se pridružila Sterling Brown in Reggie Bullock, sodelovanje pa je podaljšal tudi Hardaway Jr.

S prihodom Ntilikine tako rekoč ni več možnosti, da bi se Dallasu pridružil Goran Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.